«Η ενότητα προϋπόθεση για την μεγάλη ανατροπή»

ΑΡΘΡΟ του Άγγελου Αγραφιώτη, μέλους του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝ.ΑΛ.

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κάλεσε όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας σε κοινή συστράτευση, σε μία νέα προσπάθεια για την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Έτσι, τη Δευτέρα κλείνει ένας χρόνος από την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής.

Μία προσπάθεια που σαν βασικά χαρακτηριστικά είχε και έχει την αυτοκάθαρση, την αποβολή παθογενειών του παρελθόντος, που έπληξαν ανεπανόρθωτα τον χώρο και, προπάντων, την δέσμευση όλων, από τα πολύ ψηλά μέχρι τα χαμηλά, στην νέα προσπάθεια των δημοκρατικών δυνάμεων να επαναφέρουν στους πολίτες την αισιοδοξία για το αύριο, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Στοιχεία, που ομολογουμένως, έχουν εκλείψει τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα της επικράτησης των λαϊκιστών, των υβριστών, αλλά και του νεοφιλελεύθερου τρόπου σκέψης.

Στόχος, φυσικά, να αποτελέσει το ΚΙΝΑΛ όχι τον τρίτο πόλο, όπως πολλοί θέλουν να ελπίζουν, αλλά τον μόνο δρόμο, όπως ο κάθε πολίτης μπορεί να διαπιστώσει διαβάζοντας το πρόγραμμά μας, το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, που παρουσιάζει το όραμα μας για το αύριο της ελληνικής κοινωνίας, σε εθνικό, αλλά και τοπικό επίπεδο.
Βασική προϋπόθεση, για αυτή τη νέα αρχή, μεταξύ άλλων, η δέσμευση όλων στο όραμα αυτό, στην κοινή πορεία, η ομοψυχία και η υπέρβαση προσωπικών στρατηγικών και φιλοδοξιών, εγωισμών και παραγοντισμών, να προτάξουμε το κοινό καλό ως κεντρικό πυρήνα της πολιτικής μας, στην προοπτική της ανατροπής της σημερινής ζοφερής κατάστασης.

Η εμπειρία, άλλωστε, μας έχει διδάξει ότι οι μεγάλες ανατροπές, οι μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις, οι μεγάλες νίκες κατά των δυνάμεων της συντήρησης και της παρακμής ήρθαν ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, ήρθαν όταν βάλαμε μπροστά το εμείς και όχι το εγώ!

Βέβαια, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ουδείς περισσεύει, κανείς δεν είναι περιττός, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν, όλοι είναι απαραίτητοι. Αρχή την οποία ουδείς θα πρέπει να λησμονεί!

Όπως, επίσης, δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι, στην παρούσα φάση, ο αντίπαλος δεν βρίσκεται “εντός των τειχών”, αλλά απέναντί μας και συγκεντρώνει στο πρόσωπό του και στον τρόπο που πολιτεύεται όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν οδηγήσει την ελληνική, αλλά και τοπική, κοινωνία στην σημερινή παρακμή.

Με άλλα λόγια, το “μαύρο σύννεφο” βρίσκεται εδώ και απειλεί, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την συνοχή και τα στεγανά της κοινωνίας μας, τον πολιτικό μας πολιτισμό και την αισθητική κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη, με τις πρωτοφανείς μεθόδους και πρακτικές που ακολουθεί!

Σε όλο αυτό οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος, το οφείλουμε στους πολίτες και πάνω απ’ όλα στα παιδιά μας!

Με βαθιά πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, που, ανέκαθεν, η δημοκρατική παράταξη πρέσβευε και πρεσβεύει.

Με σεβασμό στις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις και στον κοινό αγώνα που οφείλουμε να δώσουμε.

Και πάνω απ’ όλα προσηλωμένοι στην αρχή ότι η ενότητα αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την μεγάλη ανατροπή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει