Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού Φάμελλου

“Άλλη μία νίκη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη Δευτέρα 26-3-2018 μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ κατέλαβαν αιφνιδιαστικά το γραφείο του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου. Κύριο αίτημα ήταν η ανάκληση της απόφασης που δίνει το δικαίωμα στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ να καίει 200.000 τόνους σκουπιδιών (RDF), λυματολάσπης και άλλων αποβλήτων μέσα στον ιστό της πόλης μας. Η κατάληψη διήρκησε μία ώρα μέχρι που αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τα μέλη της Επιτροπής από το γραφείο του Υπουργού.

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος κα. Χριστίνα Μπαριτάκη δέχτηκε τέσσερα μέλη της Επιτροπής, τα οποία εξήγησαν ότι εδώ και μήνες η πολιτική ηγεσία κωφεύει. Επιπλέον, το Υπουργείο δεν έχει απαντήσει σε έγγραφο που έχει σταλεί εδώ και 70 ημέρες. Ξεκαθάρισαν ότι ζητούν την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του 2015 με την προϋπόθεση ότι θα απαγορευτεί η καύση σκουπιδιών σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Όλα αυτά απαιτήθηκε από τον Υπουργό να απαντηθούν σε συνάντηση με όλους τους φορείς και εκπροσώπους πολιτών στον Βόλο.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου συνεχίζει τις δράσεις της και την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία μας η καύση αποβλήτων από την ΑΓΕΤ. Αναρωτιέται επίσης γιατί μέχρι στιγμής η ΑΓΕΤ δεν έχει καλέσει εκπροσώπους των πολιτών στην ενημέρωση που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 30-3-2018, έτσι ώστε να τεθούν καίρια ερωτήματα και να απαντηθούν από την εταιρεία.

Ποιος φοβάται το διάλογο; Μόνο αυτός που έχει να κρύψει κάτι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει