Η Υφυπουργός Παιδείας στα εγκαίνια του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πάρου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή βρέθηκε στην εκδήλωση εγκαινίων του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πάρου, την Τρίτη 1 Ιουνίου.

Μετά τη θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο από την Αντιδήμαρχο, κ. Παπακυρίλλου Σαρρή Θοδώρα, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο, και μαζί κατευθύνθηκαν προς τις εγκαταστάσεις του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πάρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν , επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος, ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Σαραντόπουλος, ο Έπαρχος Πάρου, κ. Μπίζας, οι αντιδήμαρχοι Πάρου, η Περιφερειακή Διευθύντρια, κ. Παραμυθιώτου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Βαμβακερός, ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων, κ. Ζερβός, ο προϊστάμενος Κ.Ε.Σ.Υ. Νάξου, κ. Κλουβάτος, ο Πρόεδρος σχολικών επιτροπών, κ. Μαλινδρέτος και ο Διευθυντής του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πάρου, κ. Κεφάλας.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στον χαιρετισμό της : «Ένας μήνας που ξεκινά με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, τα εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Πάρου .

Και ξέρω πως μοιραζόμαστε την ίδια συγκίνηση και την ίδια ικανοποίηση εγκαινιάζοντας τις κτιριακές υποδομές που αποτελούν τη μόνιμη στέγη του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Πάρου και φιλοξενούν, ήδη από τη σχολική χρονιά 2020-2021 μαθήτριες και μαθητές, που το επιλέγουν ως το επόμενό τους βήμα στην πορεία της μαθησιακής τους διαδρομής.

Ένα αίτημα και μια ανάγκη που εισακούστηκαν, δικαιώθηκαν και ικανοποιήθηκαν με οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες προς όφελος της εκπαίδευσης και της κοινωνίας της Πάρου.

Είμαι πολύ χαρούμενη, που η ιδιότητά μου, ως Υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδική αγωγή, με φέρνει σήμερα στον ευλογημένο τόπο της Πάρου, στις Καμάρες, για ένα τόσο σημαντικό σκοπό.

Η ενιαία εκπαίδευση, οι δυνατότητες και οι προοπτικές της αποτελούν μέρη του ίδιου χάρτη, που καταργεί τις αποστάσεις και εξασφαλίζει το δικαίωμα όλων των παιδιών να πετύχουν τους μαθησιακούς στόχους, να έχουν πρόσβαση στη γνώση και στην πληροφορία, να αξιοποιήσουν τις επιλογές, που τους δίνει το εκπαιδευτικό σύστημα, να διαμορφώσουν την επαγγελματική τους διαδρομή και να πετύχουν τα όνειρά τους.

Και παρέχουμε τη δυνατότητα αυτή στους νέους μας στο νησί της Πάρου να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε τις ευκαιρίες ένταξής τους μέσω του Προγράμματος «Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας» στην αγορά εργασίας, στην απασχόληση και στην επιχειρηματικότητα για τη συν-δημιουργία και την υποστήριξή τους με προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων και με διευρυμένες και ποιοτικές ευκαιρίες πρόσβασης στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα.

Η πρόσβαση σε ποιοτικές θέσεις Μαθητείας και απασχόλησης προσδοκούμε να προάγει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, να ενισχύσει την ελκυστικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, να αναβαθμίσει την ποιοτική διασύνδεση της εκπαίδευσης με τον κόσμο της εργασίας και να επιτρέψει στους νέους ανθρώπους, στους μαθητές μας να κάνουν επιλογές, να εστιάσουν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, να κινητοποιήσουν δεξιότητες και να αναζητήσουν βιώσιμες λύσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, είναι τιμή μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ.

Εύχομαι στο ΕΝ. Ε. Ε. ΓΥ. Λ. να καταφέρει πολλές μικρές και μεγάλες επιτυχίες, καθημερινές και σημαντικές κατακτήσεις, επιβράβευση των άοκνων προσπαθειών των εκπαιδευτικών του και των αστείρευτων δυνατοτήτων των μαθητών του».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει