Η Ζέττα Μακρή εγκαινίασε το νέο κτήριο του ειδικού σχολείου Αγριάς

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή εγκαινίασε, την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, το νέο κτήριο του ειδικού δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Αγριάς Βόλου, που ανακαινίστηκε με την ευγενική συνεισφορά της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Την τελετή εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας κ.Κολυνδρίνη, η κ. Μποτού ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωπος του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, ο Διευθυντής και εκπρόσωποι της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Διευθυντή του σχολείου κ. Απόστολο Μιχαλόπουλο για την πρόσκληση και απευθύνθηκε εγκάρδια στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας την σημαντική αυτή στιγμή των εγκαινίων του νέου κτιρίου του Ειδικού Νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου στην Παιδόπολη Αγριάς.

Σήμερα, αυτή η σημαντική εκδήλωση συνδέεται άμεσα με τη σημασία που οφείλουμε να αποδίδουμε, κάθε ημέρα, στα παιδιά, στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στρέφει την προσοχή μας στη δικαιωματική διάσταση της συμμετοχής τους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας ως μέλη μιας ανοιχτής και, χωρίς εμπόδια, δημοκρατικής κοινωνίας, που διασφαλίζει την αυτονομία και την ευημερία τους με ίσους όρους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Παιδείας ενίσχυσε την ειδική αγωγή με 4.500 μόνιμους διορισμούς, τους πρώτους στην ιστορία του κλάδου.

Αποτελεί ευρεία κοινωνική και πολιτική δέσμευση ότι η εκπαίδευση όλων, ανεξαιρέτως, των μαθητών, με και χωρίς αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εκλαμβάνεται ως ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Και αναφέρομαι, αφενός, στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που διαχέει οριζόντια τις δράσεις της πολιτείας συνολικά σε μία ολιστική, οργανωμένη και συντονισμένη εθνική στρατηγική δημόσιων πολιτικών προσανατολισμένης στη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας.

Και αφετέρου, στο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου μας που αποτελεί οργανικό του μέρος και ξεδιπλώνεται σε 13 επιχειρησιακούς άξονες και προβλέπει μία εκτεταμένη σειρά δράσεων που αποσκοπούν στην προαγωγή της ισότιμης πρόσβασης παιδιών και νέων με αναπηρία σε μία ποιοτική, συμπεριληπτική/ενταξιακή εκπαίδευση και στην αποτελεσματική διαχείριση μίας σειράς χρόνιων και πολυεπίπεδων προκλήσεων.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, η αξία του έργου σας και η πολύτιμη προσφορά σας κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην καθημερινή πορεία των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες προς την κατάκτηση γνώσης και δεξιοτήτων μέσα στο σχολικό περιβάλλον.
Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η εκπαίδευση των παιδιών στην ειδική αγωγή είναι μια συνεχής και δυναμική διαδικασία που απαιτεί συνδυασμένη προσπάθεια πολλών ειδικών και ενεργό συμμετοχικό ρόλο της οικογένειας αλλά και προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Ευχαριστώ, τέλος, την εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής, που κάνει πράξη τις θεμελιώδεις αρχές της εταιρικής κοινωνικής φιλοσοφίας της και αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της και το ενδιαφέρον της για ουσιαστικές ενέργειες και παρεμβάσεις σε θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και κρίνονται ζωτικής σπουδαιότητας.

Ο σημαντικός τομέας της ειδικής αγωγής είναι ένα τέτοιο πεδίο, στο οποίο η ΑΓΕΤ ανέλαβε δράση και, σήμερα, παραδίδει την τοπική κοινωνία της Αγριάς ένα σύγχρονο κτήριο, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα διευκολύνει την καθημερινότητα μαθητριών και μαθητών της συγκεκριμένης δομής.

Ως Υφυπουργός Παιδείας αλλά και ως βουλευτής του Ν.Μαγνησίας εκφράζω την ειλικρινή μου εκτίμηση προς όλους τους ανθρώπους της ΑΓΕΤ, που αναγνώρισαν την ανάγκη, πίστεψαν στο στόχο και εργάστηκαν για την επίτευξη του.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει