Η Ζέττα Μακρή εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στην Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, στην Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών με επιμνημόσυνη δέηση από τον Εκπρόσωπο του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου Β’ και, ακολούθως, η κ. Μακρή εκφώνησε την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η εθνική ευεργεσία και η κοινωνική προσφορά αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας, συνοδεύουν την πορεία μας από τα αρχαία χρόνια και διατρέχουν την ιστορία μας. Το φαινόμενο της ευεργεσίας σφραγίζει και τον νεότερο ελληνισμό.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους Εθνικούς μας Ευεργέτες, ξεχωριστές προσωπικότητες με υψηλό αίσθημα φιλοπατρίας, φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης, που υπηρέτησαν με πίστη και αφοσίωση τις διαχρονικές αξίες του Πολιτισμού και του Ανθρωπισμού.

Σήμερα, φέρνουμε στη μνήμη μας, όλους εκείνους που συνέβαλαν αποφασιστικά στην άνοδο του μορφωτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, στη διαμόρφωση του νεοελληνικού πολιτισμού, στην απελευθέρωση και στην αναγέννηση της Ελλάδας.

Μια νέα γενιά εθνικών ευεργετών μπορεί να δώσει εφάμιλλη συνέχεια στη μακρά ιστορία του Ελληνικού ευεργετισμού, νέα αξία και νόημα, ενισχύοντας τη διαχρονική παρουσία των μεγάλων ευεργετών μας.

Με αισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης και ενδυνάμωσης της ιστορικής μνήμης, τιμούμε και φέτος τους Εθνικούς μας Ευεργέτες, με την ευχή να συνεχίσουν οι αξίες της Εθνικής Ευεργεσίας να αποτελούν πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση».

Ο εορτασμός της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, όπου η Υφυπουργός Παιδείας κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Την κυρία Μακρή συνόδευσαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης και εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τον στρατιωτικό και πολιτικό τελετάρχη της εκδήλωσης, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μπούρας και εκπρόσωποι Ιδρυμάτων, που έχουν ευεργετηθεί, όπως το Χατζηκυριάκειο, η Ακαδημία Αθηνών, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, η Ριζάρειος, η Σχολή Ευελπίδων.

Μετά την κατάθεση στεφάνου, πραγματοποιήθηκε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, οπότε και η Υφυπουργός Παιδείας αποχώρησε με απόδοση τιμών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει