Η Ζέττα Μακρή με την κ. Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου για την Ισότητα των Φύλων

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή είχε συνάντηση με την Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου, την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Στη συζήτησή τους, επικεντρώθηκαν σε θέματα ισότητας των φύλων, όπου η κ. Μακρή παρουσίασε στην κ. Μπασιάκου τις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας του αλληλοσεβασμού, της κοινωνικής ευθύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Καλλιεργούμε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας δεξιότητες και εφόδια, που θα τους καταστήσουν ισότιμους, υπεύθυνους, δημιουργικούς ανθρώπους, ελεύθερους και αξιοπρεπείς πολίτες του κόσμου.

Το Υπουργείο Παιδείας με ευθύνη απέναντι στα παιδιά, τους εφήβους, τις οικογένειες και την κοινωνία αναλαμβάνει, προωθεί και στηρίζει πρωτοβουλίες ως προς την προστασία και ασφάλεια της σωματικής και ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, την ενδυνάμωση της πρόληψης από την έμφυλη βία, την παραμέληση , την κακοποίηση και την προστασία από την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Οι κυρίες Μακρή και Μπασιάκου αναφέρθηκαν και στο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, καθώς η οικονομική κρίση, αλλά και η πρόσφατη υγειονομική κρίση, εξέθεσε και εξακολουθεί να εκθέτει με εντονότερο τρόπο τις γυναίκες στον κίνδυνο της φτώχειας, της ανεργίας, της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ έριξε εκ νέου το βάρος της οικιακής εργασίας και της παροχής φροντίδας στις γυναίκες.

Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε σχετικά: «Η γυναίκα στην πολιτική ηγεσία, στον επαγγελματικό στίβο, σε θέσεις ευθύνης, στις επιστήμες, στα γράμματα, στις τέχνες, στην επιχειρηματικότητα, την οικογένεια, τη μητρότητα, την κοινωνία.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γυναικών είναι μέρος της ταυτότητάς τους και γι’ αυτό είναι μέρος της δύναμής τους.

Η γυναίκα είναι παρούσα, διεκδικεί δεκαετίες, τώρα, τη θέση της, τα δικαιώματά της, το παρόν και το μέλλον της, και μάχεται για την δικαίωση του παρελθόντος της και της πορείας της μέσα στο χρόνο.

Η σύγχρονη γυναίκα έχει πλέον αποδείξει, ότι οι δυνατότητες και τα ταλέντα της μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην πολιτική, την οικονομία, την πρόοδο, την καινοτομία.

Η αξία των γυναικών, των διάσημων και των άγνωστων, των γυναικών που ζουν δίπλα μας, εργάζονται και προσπαθούν καθημερινά να κάνουν τη διαφορά μέσα από την ανατροφή των παιδιών τους, μέσα από την προσωπική τους σφραγίδα στο χώρο εργασίας, μέσα από το δικό τους παράδειγμα, είναι για όλες μας σημείο αναφοράς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει