Η Ζέττα Μακρή σε σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου μέσω τηλεδιασκέψεων

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε εορταστικές εκδηλώσεις σχολείων του Βόλου και τίμησε την εθνική επέτειο μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς, την Τετάρτη 24 Μαρτίου.

Η κ. Μακρή φιλοξενήθηκε στην διαδικτυακή τάξη του 2ου Νηπιαγωγείου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου, του 2ου Γυμνασίου και του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου.

Απευθυνόμενη στους μαθητές η Υφυπουργός είπε : «Αισθάνομαι τυχερή, που αυτή η τόσο σημαντική ημέρα θα αποκτήσει, για μένα, ακόμα μεγαλύτερη αξία μέσα από την ευκαιρία, που μου δίνετε, να παρακολουθήσω τις γιορτές, που ετοιμάσατε.

Είμαι σίγουρη, ότι οι εκπαιδευτικοί σας σάς έχουν μιλήσει για την ελληνική επανάσταση του 1821 και εσείς έχετε ακούσει με ενδιαφέρον την ιστορία του Έθνους μας και έχετε θαυμάσει τον ηρωισμό και τη γενναιότητα των Ελλήνων, που πολέμησαν ενωμένοι τους Τούρκους και χάρισαν την πολυπόθητη ελευθερία στην πατρίδα μας.
200 χρόνια πέρασαν από τότε που οι αγωνιστές του 1821 σήκωσαν το ανάστημά τους στον τουρκικό ζυγό και κατάφεραν να γίνουν παράδειγμα για όλον τον κόσμο.

Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες, θα γιορτάζουμε κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα με την ίδια πίστη και θα θυμόμαστε πόσα μπορούμε να καταφέρουμε ενωμένοι!

Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή, που μου κάνατε, αλλά και για την χαρά και τη συγκίνηση, που μου προσφέρατε!

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους σας για την συμμετοχή, την προσπάθεια, την έμπνευση, το αποτέλεσμα!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει