Η Ζέττα Μακρή στα βραβεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή αποδέχτηκε με χαρά την τιμητική πρόσκληση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και απένειμε βραβείο στην εκδήλωση, που θεσμοθέτησε το Υπουργείο και διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών στην Εναλλακτική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η κα Μακρή απένειμε το 1ο βραβείο στους Σοφία Χαραμούσου, Παναγιώτη Γιαννίτσαρο και Παναγιώτα Κανελλοπούλου, μια ομάδα τριών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από το Τμήμα Β’ – Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης, της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη Εφαρμοσμένη Ιδέα» και στη θεματική «Παιδεία και Πολιτισμός» αφορούσε στην πρόταση «Αυτόματη χωροταξική κατανομή μαθητικού δυναμικού για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με βάση τη σχεδίαση σε χάρτη των σχολικών περιφερειών», που διακρίθηκε στην διαγωνιστική διαδικασία του θεσμού των «Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Η κα Μακρή συνεχάρη θερμά όλες και όλους για την προσφορά τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Ο νέος θεσμός των “Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης”, που αναδεικνύει και βραβεύει ψηφιακά επιτεύγματα στελεχών και οργανισμών της Δημόσιας Διοίκησης, ήταν ένα όραμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τότε που ήταν υπουργός Διοικητικής Διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, απένειμαν τιμητικές διακρίσεις σε δύο προσωπικότητες της πληροφορικής με σημαντική προσφορά στην Ελλάδα, τον πρωτοπόρο της πληροφορικής στη χώρα μας Ανδρέα Δρυμιώτη και τον «αρχιτέκτονα του Taxisnet» Παναγιώτη Γεωργιάδη.

Βραβεία απένειμαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο Υπ. Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αν. Υπ. Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, η Αν. Υπ. Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, ο Υφυπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπ. Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπ. Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο Υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε το εμβληματικό έργο “Μίτος”, το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, που αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και τομή στη λειτουργία της αλληλεπίδρασης του πολίτη με το κράτος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει