ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ από τον ΣΤΑΥΡΙΔΗ στο Marconi 96,1: “Ξεκινούν οι ποδηλατόδρομοι – Ολοκληρώνονται ο κυκλικός κόμβος Αθηνών – Λαρίσης και το πάρκινγκ της Φιλελλήνων – Ψηφιοποιείται το αρχείο της Πολεοδομίας…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Ακολουθεί το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, ο κυκλικός κόμβος τέρμα Πολυμέρη και έρχονται καινούργιοι… ένας διπλός Αναπαύσεως με Μαιάνδρου και αυτοί σε Παρασκευοπούλου – Φυτόκου και Δοξοπούλου – Βενιζέλου… Αναβρασμός στη Πολεοδομία, αύξηση των οικοδομικών αδειών…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Βιώσιμης Κινητικότητας, Θανάσης Σταυρίδης, προκαλώντας σωστή καταιγίδα ειδήσεων στα ερτζιανά.

Ο αντιδήμαρχος ξεκίνησε σχολιάζοντας την αύξηση των οικοδομικών αδειών στην πόλη του Βόλου, κάνοντας λόγο για 975 άδειες το 2019, που το 2020 αυξήθηκαν σε 1.076 και μέσα στο 2021 αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, αφού όπως τόνισε παρατηρείται αύξηση στον κλάδο των πολυκατοικιών.

Εν συνεχεία μίλησε αναλυτικά τόσο για το μεγάλο έργο των ποδηλατοδρόμων, το οποίο ξεκινάει άμεσα, αφού όπως είπε είναι θέμα ημερών να μπει ο εργολάβος και θα τελειώσει μέσα σε έναν χρόνο και αφετέρου για το έργο της Ελεγχόμενης Στάθμευσης, το οποίο θα δώσει 1.401 θέσεις στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους και 1.008 στους επισκέπτες της πόλης, ενώ σε βάθος 7ετίας αναμένεται να φέρει στα ταμεία του Δήμου περί τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς για τους κυκλικούς κόμβους, ο κ. Σταυρίδης είπε ότι σε ενάμιση περίπου μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο μεγάλος κυκλικός κόμβος της συμβολής των οδών Αθηνών και Λαρίσης και αμέσως μετά το καλοκαίρι να ξεκινήσει αυτός που θα κατασκευαστεί στο τέρμα της Πολυμέρη. Στην συνέχεια, όπως είπε ο αντιδήμαρχος αναμένονται άλλοι τρεις κυκλικοί κόμβοι και πιο συγκεκριμένα ένα διπλός στην συμβολή των οδών Αναπαύσεως με Μαιάνδρου και αυτοί στις συμβολές των οδών Παρασκευοπούλου και Φυτόκου αλλά και Δοξοπούλου και Βενιζέλου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι θα ολοκληρωθεί σε 15 περίπου ημέρες, μέσα από μία διαδικασία που έτρεξε, όπως τόνισε, πάρα πολύ γρήγορα, για ένα έργο που οι Βολιώτες περίμεναν για πάρα πολλά χρόνια.

Τέλος και αναφερθείς στην Πολεοδομία και τον αναβρασμό που επικρατεί, τόσο λόγω της αύξησης των οικοδομικών αδειών, όσο και λόγω των μεταβιβάσεων λόγω της ηλεκτρονικής ταυτότητας, ο κ. Σταυρίδης αποκάλυψε το μεγάλο έργο της ψηφιοποίησης του αρχείου της Πολεοδομίας, η οποία σήμερα μετρά πάνω από 150.000 φακέλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει