Καθολική η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, αλλά και τα μη μέλη για την καθολική συμμετοχή τους, στη απεργιακή κινητοποίησή της 26 Σεπτεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των επαρχιακών εφημερίδων, των τηλεοπτικών καναλιών, των ραδιοφώνων και για πρώτη φορά σε τόση μεγάλη κλίμακα των ενημερωτικών ιστοσελίδων που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση, αποδεικνύοντας ότι όλοι οι συνάδελφοι, αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει οδηγήσει τον κλάδο των ΜΜΕ να βρίσκεται πριν το χείλος της καταστροφής.

Οι γνωστές μοναδικές «παραφωνίες» απεργοσπασίας είναι ανάξιες σχολιασμού και τις αφήνουμε στην χλεύη της κάθε τοπικής κοινωνίας. Άλλωστε η ταμπέλα του απεργοσπάστη, για ελάχιστα παραπάνω φύλλα ή ηλεκτρονικά κλικ, αποδεικνύει και το «ποιόν» των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων ΜΜΕ που δεν σέβονται τον αγώνα όχι μόνον των δημοσιογράφων αλλά και χιλιάδων εργαζόμενων στον κλάδο.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, έχουμε καταθέσει την πρότασή μας για τη λύση του προβλήματος που υπάρχει στην επικουρική ασφάλιση και ζητούμε από εργοδότες και Κυβέρνηση, οι μεν πρώτοι να συναινέσουν για την εφαρμογή της λύσης, οι δε κυβερνώντες να νομοθετήσουν άμεσα, καθώς τα επικουρικά ταμεία κινδυνεύουν με λουκέτο.

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ευχαριστεί την πρόεδρο κ. Σοφία Ανεστοπούλου, όπως και το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Λαμίας για την παραχώρηση αίθουσας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της Ένωσης και του ΕΤΑΣ και κατόπιν απεργιακής συγκέντρωσης – ενημέρωσης των συναδέλφων της περιοχής.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει