Κολυνδρίνη στο Marconi 96,1 για Στρατόπεδο Γεωργούλα: Αποσπάσαμε την δέσμευση του υπουργού για ισοδύναμο

“Αν μετεγκατασταθεί ή όταν μετεγκατασταθεί, τότε σε αυτή την περίπτωση θα γίνει μόνο εφόσον εγκατασταθεί μια άλλη ισοδύναμη μονάδα στο αντίστοιχο στρατόπεδο…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε αιτηθεί στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το θέμα της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που εδρεύει στο Στρατόπεδο Γεωργούλα

Ιδιαιτέρως προσεκτική στις δηλώσεις της, η κα Κολυνδρίνη τόνισε χαρακτηριστικά: “Παρουσία του κ. Περιφερειάρχη και των δύο Βουλευτών, του κ. Μπουκώρου και του κ. Μεϊκόπουλου, συζητήθηκε ένα θέμα συνεργασίας, ένα πολύ σοβαρό θέμα για την πόλη του Βόλου. Αφενός να ξεκινήσουμε από μία κοινή παραδοχή, η οποία όμως δεν είναι αυτονόητη, ότι και η διαχείριση των εθνικών θεμάτων και τον επιχειρησιακό, στρατηγικό σχεδιασμό σε θέματα Άμυνας, τα διαχειρίζεται το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και κυρίως σε θέματα τέτοια, εθνικά, απαιτείται και ψυχραιμία και ισορροπία και προσοχή και κυρίως σύνεση. Σε σχέση λοιπόν με την μετεγκατάσταση, καταφέραμε να αποσπάσουμε την δέσμευση του Υπουργού ότι αν μετεγκατασταθεί η εν λόγω μονάδα, παράλληλα την ίδια χρονική στιγμή θα εγκατασταθεί μια άλλη ισοδύναμη μονάδα στην πόλη του Βόλου. Οπότε θεωρώντας δεδομένη αυτή τη δέσμευση, ότι θα είναι και εφαρμόσιμη, δεν συντρέχει καμία ανησυχία σε σχέση με κάποια αλλαγή στη δυναμική ή κάποια επίπτωση που θα επέλθει από οποιαδήποτε μετεγκατάσταση που θα στερούσε κομμάτι οικονομικό κυρίως της πόλης μας”.

Ερωτηθείσσα σχετικά με το συμπέρασμά της, εάν δηλαδή θα μετεγκατασταθεί ή όχι η μονάδα, η κα Κολυνδρίνη εξήγησε: “Η πρόθεση του υπουργείου είναι να μεταφερθεί και να μετεγκατασταθεί, όμως δεν έθεσε χρονοδιάγραμμα το πότε θα γίνει αυτό, γι’ αυτό το λόγο και μας έβαλε το υποθετικό “αν”. Αν μετεγκατασταθεί ή όταν μετεγκατασταθεί, τότε σε αυτή την περίπτωση θα γίνει μόνο εφόσον εγκαταστασθεί μια άλλη ισοδύναμη μονάδα στο αντίστοιχο στρατόπεδο”.

Τέλος, κληθείσα να απαντήσει εάν οι απαντήσεις ήταν πειστικές, η κα Κολυνδρίνη δήλωσε: “Δεν θέλω να είμαι καχύποπτη. Θεωρώ όταν ακούμε δια ζώσης από έναν υπουργό και μάλιστα πολλάκις μια τέτοια δέσμευση και μάλιστα σε ένα τέτοιο καίριο υπουργείο, θεωρώ δεδομένο ότι θα ισχύσει. Σε αντίθετη περίπτωση θα φερθούμε ανάλογα”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει