Κων. Μαραβέγιας προς Θ. Πλεύρη: Επείγει η στελέχωση της υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το ζήτημα άμεσης στελέχωσης της υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, επαναφέρει με Αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με αφορμή επιστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας. Σημειώνεται ότι ο κ. Μαραβέγιας είχε ασκήσει κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ίδιο θέμα και στο πρόσφατο παρελθόν, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Μαγνησίας.

Όπως σημειώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής «Τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τη συνταξιοδότηση του ενός γιατρού και το αίτημα μετακίνησης του δεύτερου γιατρού σε άλλο νοσοκομείο, θεωρώντας ότι απειλείται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και τη λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, καθώς οι γιατροί της Μονάδας θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες από την Αιμοδοσία.

Ο Σύλλογος προειδοποιεί ότι η απουσία γιατρών εγκυμονεί τον κίνδυνο αναβολής των απαραίτητων μεταγγίσεων για τους πάσχοντες, εξαιτίας των ελλείψεων σε αίμα που θα παρατηρηθούν εάν δεν ληφθεί μέριμνα. Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για την κάλυψη του οργανικού κενού στην υπηρεσία Αιμοδοσίας, προς όφελος των ατόμων με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο.

Με την Αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί ως κατεπείγον το δίκαιο αυτό αίτημα, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη θεραπεία των συμπολιτών που μεταγγίζονται και παρακολουθούνται συστηματικά στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Βόλου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει