Κονιόρδου: Έχουν εξασφαλιστεί 70.000 ευρώ για το εθνικό μουσείο αγροτικού κινήματος στο Κιλελέρ

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 70.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της παλαιάς μελέτης για το εθνικό μουσείο αγροτικού κινήματος στο Κιλελέρ. Το μουσείο μας δίνει αυτοπεποίθηση και κυρίως μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι ένα μουσείο με δυναμική, καθώς δεν θα είναι μόνο ένας εκθεσιακός χώρος, αλλά και ένας χώρος συνεδριακός, χώρος εκπαίδευσης, σεμιναρίων, σύνδεσης του αγροτικού κινήματος με τον πολιτισμό, αλλά και με τις εναλλακτικές μορφές αγροτικής ανάπτυξης και του τουρισμού».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου κατά την επίσκεψή της στο χώρο του μνημείου του αγρότη στο Κιλελέρ, στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή. Η κ. Κονιόρδου σημείωσε επίσης πως έχει μεγάλη σημασία ειδικά για τους νέους ανθρώπους να γνωρίζουν πως «τίποτε δεν πρέπει να παίρνουμε ως αυτονόητο καθώς όσα ζούμε και χαιρόμαστε σήμερα κάποιοι έδωσαν το αίμα τους», τονίζοντας πως το μουσείο «μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να επιτευχθεί όταν όλοι συνεργάζονται προς ένα κοινό σκοπό».

Από την μεριά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ‘Αννα Βαγενά ευχαρίστησε την κ. Κονιόρδου για την δέσμευση των χρημάτων που αφορούν το μουσείο, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος σημείωσε πως στο μουσείο αυτό μπορούν γίνουν πολλά πράγματα, αλλά και να γνωρίσει και ο μαθητής και η εκπαίδευση πολλά από την εξέγερση του Κιλελέρ.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος είπε πως με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει παραχωρηθεί ο χώρος του μνημείου όπου θα κατασκευαστεί το μουσείο αγροτικού κινήματος, ενώ τόνισε πως ο δήμος θα δώσει κάποιες παροχές για την λειτουργία του μουσείου όπως είναι η χρήση του νερού του ρεύματος κτλ. Επίσης ο δήμαρχος είπε πως το επόμενο διάστημα αναμένονται να σταλούν και τα δικαιολογητικά από το δήμο για την επικαιροποίηση της μελέτης για το μουσείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει