Λαμία: Ματ, ένταση, συλλήψεις και επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο

Επεισοδιακά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η διακοπείσα 16η συνεδρίαση

Παρουσία μόνο 23 μελών της πλειοψηφίας, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/8) η διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, που είχε ως βασικό θέμα την ψήφιση της εισήγησης για την απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών για ένα χρόνο σε ιδιωτική εταιρεία.

Αν και η συγκεκριμένη ψηφοφορία -που ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη συζήτηση ενός θέματος που κράτησε την Πέμπτη 10 ώρες- διήρκησε τρία λεπτά, για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο συνέβησαν αρκετά.

Αρχικά ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απαγόρευσαν την είσοδο σε οποιονδήποτε ήθελε να μπει στο κτίριο πλην δημοτικών συμβούλων και δημοσιογράφων.

Μετά την παρέμβαση των επικεφαλής της μειοψηφίας, διευκρινίστηκε ότι στην αίθουσα δεν μπορούν να περάσουν μόνο όσοι έχουν μηνυθεί από τον Πρόεδρο του ΔΣ για τη συμπεριφορά τους στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ακούστε το διάλογο με τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων.

 

Ωστόσο όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας παρέμειναν στη στοά του κτιρίου αρνούμενοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία εωσότου απομακρυνθούν τελείως οι αστυνομικές δυνάμεις και υπάρχει πλήρη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στην αίθουσα.

Την ίδια ώρα γινόταν με την παρουσία 23 μελών της πλειοψηφίας η συνεδρίαση με την υπερψήφιση της επίμαχης εισήγησης. Στα πρώτα 20 με 25 λεπτά απουσίαζαν της αίθουσας και οι κ.κ. Μώρης και Κερπινιώτης, οι οποίοι καθυστέρησαν να προσέρθουν, ωστόσο ο πρώτος είχε προλάβει να ψηφίσει «όχι» στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση.

Για το πρώτο μισάωρο πάντως το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε εκτός παρά εντός της αίθουσας συνεδριάσεων. Δύο συμβασιούχοι (οι κ.κ. Μπρέκης και Χουσιάδας) για τους οποίους υπήρχε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, όταν θέλησαν να εισέλθουν στην αίθουσα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα στο lamiaReport.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει