ΛΑΣ Βόλου: Δημοτική Αρχή και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν κατασταλτικά μέτρα με κατασχέσεις λογαριασμών

«Να σταματήσουν άμεσα από Δήμο Βόλου τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ακολουθώντας κατά γράμμα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η δημοτική αρχή Βόλου προχώρησε μέσα στα Χριστούγεννα στο μέτρο της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών παρελθόντων ετών, ακόμη κι από το 1995, με τις σχετικές ογκώδεις προσαυξήσεις, για οφειλές ανταποδοτικών τελών και για πρόστιμα από κυκλοφοριακές παραβάσεις, με κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Η δημοτική αρχή Βόλου αποδεικνύει ακόμη μια φορά μ’ αυτήν την απόφασή της την επιθετική πολιτική της απέναντι στα λαϊκά στρώματα και την εισπρακτική – φορομπηχτική – ανταποδοτική αντίληψη που την διακατέχει για τη λειτουργία του Δήμου Βόλου.

Μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκβιάζουν και χρησιμοποιούν κατασταλτικά μέτρα με κατασχέσεις λογαριασμών, για χρέη λίγων εκατοντάδων ευρώ. Δεν είναι η πρώτη φορά. Κόβουν το νερό για οφειλές μόλις 70 €. Σχεδιάζουν νέες αυξήσεις στο νερό εφαρμόζοντας τον νέο τρόπο τιμολόγησης του με υπολογισμό του χρηματοοικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους. Απαιτούν εκατοντάδες ευρώ για σύνδεση στην αποχέτευση στις περιφερειακές τοπικές ενότητες και απειλούν με πρόστιμα όσους δε έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.

«Τρίζουν τα δόντια τους» στους φτωχούς και προωθούν τη «βιώσιμη αστική ανάπλαση» του κέντρου της πόλης για το συμφέρον των επιχειρηματιών. Στην ίδια λογική ήταν και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Βόλου για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων από τα δημοτικά «funds». Από τη μια να βγάλουν την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση και από την άλλη να βγάλουν κέρδη από τη πώληση και πλειστηριασμό των λαϊκών κατοικιών, των οποίων τα δάνεια δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις τσακισμένες λαϊκές οικογένειες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου να σταθεί δίπλα στις αγωνίες των εργαζομένων της πόλης και να ζητήσουν να μπει τέρμα στο στη φορολεηλασία των λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, από τις τράπεζες, το Κράτος και τους Δήμους.

Με ευθύνη και απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου:

  • να προχωρήσει στη διαγραφή όλων των μικροφειλών για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν.
  • Να ανακαλέσει, να σταματήσει και να μην εφαρμόσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για μικροοφειλές των νοικοκυριών.
  • Να περιφρουρήσει θεσμικά και πολιτικά τους υπαλλήλους του δήμου από τις απειλές καταλογισμού  της κρατικής διοίκησης.
  • Να απαιτήσει τώρα από την κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον  φτωχόκοσμο στη σέντρα της εφορίας και να σηκώνουν τα χέρια μπροστά στους μεγαλοκατέχοντες. Να ενισχύσει με την δράση και την στάση του  την πάλη του λαού για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει