ΛΑΣ Βόλου: Να σταματήσει τώρα η βίαιη μεταφορά του 35ου Νηπιαγωγείου Βόλου στα Αϊβαλιώτικα

“Οι αυταρχικές μέθοδοι και οι καταδρομικές επιχειρήσεις της Δημοτικής Αρχής Βόλου δεν έχουν σταματημό. Μετά την «Καραμπατζάκη» εφαρμόζει τις «δημοκρατικές» της και «παιδαγωγικές» της ευαισθησίες απέναντι στα νήπια και τους γονείς τους”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο επιχειρεί τη μεταφορά του 35ου Νηπιαγωγείου Βόλου σε άλλο χώρο, στη μέση της σχολικής χρονιάς και απροειδοποίητα. Μάλιστα, η επιχείρηση ξεδιπλώθηκε παρά το γεγονός ότι οι γονείς είχαν ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της μεταφοράς και τα οποία πρόκειται να εκδικαστούν στις 18 Ιανουαρίου.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει τις απαράδεκτες μεθόδους της και να σεβαστεί τόσο την γνώμη των γονέων όσο και την ψυχολογική κατάσταση των μικρών νηπίων, τα οποία καλούνται στα μέσα της σχολικής χρονιάς να προσαρμοστούν σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον.

Να «αναμετρηθεί», κόντρα στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, με τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία, τις ελλείψεις αιθουσών και άλλων υποδομών, τη φρικτή υγειονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, την ανυπαρξία σχεδίου για την κάλυψη των κτιριακών ελλείψεων και κυρίως των νηπιαγωγείων του κέντρου του πολεοδομικού συγκροτήματος, που οι μικροί μαθητές βιώνουν άθλιες συνθήκες”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει