«Λίφτινγκ» στο «Παντελής Μαγουλάς» με εργασίες συντήρησης και αλλαγής χλοοτάπητα

Κ. Αγοραστός: “Αλλάζουμε την εικόνα ενός ιστορικού γηπέδου…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στην αλλαγή του χλοοτάπητα και σε εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς» του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου «η Νίκη» προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 329.000 ευρώ όπου περιλαμβάνεται η τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα FIFA QUALITY PR, η προμήθεια και η τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, ο εξωραϊσμός της πρόσοψης του γηπέδου επί της οδού Μαιάνδρου, συντήρηση της κερκίδας (θύρα 1) με τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση για το φωτισμό του αγωνιστικού χώρου.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και την ομάδα της Νίκης Βόλου προχωράμε σε σημαντικές παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς. Αλλάζουμε την εικόνα ενός ιστορικού γηπέδου μετατρέποντας το σε ένα στολίδι που αξίζει την Ν. Ιωνία. Θα το λέω συνέχεια μέχρι να μπει στο dna  όλων μας ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια.

Επιθυμούμε να έχουμε λειτουργικά αθλητικά κέντρα όπου αθλητές και πολίτες να μπορούν αθλούνται με ασφάλεια. Στηρίζουμε στην πράξη τον αθλητισμό, καθώς η Θεσσαλία είναι πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα με μεγάλα έργα και τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία έργου

Πριν την τοποθέτηση του τεχνητού χλοοτάπητα θα γίνει προετοιμασία της υπόβασης του γηπέδου ως εξής.
Αποξήλωση του παλιού φυσικού χλοοτάπητα και απομάκρυνση της φυτικής γης (μέσο πάχος στρώματος 0,30μ.) μέχρι να αποκαλυφθεί η παλιά υπόβαση από αδρανές υλικό.

Επίστρωση με 3Α και δημιουργία επιφάνειας ΠΤΠ πάχους 10 εκ.

Τελική επιφάνεια υπόβασης με πλήρωση με άμμο σπαστήρος πάχους 5 εκ. Η επιφάνεια αυτή θα διαβραχεί, θα πατηθεί και θα στρωθεί ώστε να είναι απόλυτα επίπεδη.

Επιπλέον της τοποθέτησης του συνθετικού χλοοτάπητα θα γίνουν και οι παρακάτω εργασίες εξωραϊσμού του γηπέδου:

Κατεδάφιση κερκίδας και ράμπας εισόδου γηπέδου ,αποξήλωση οπλισμένων επιφανειών δαπέδων και απομάκρυνση αυτών των προϊόντων.

Επίστρωση δαπέδου εισόδου από ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα για την δημιουργία κλίσεων για απομάκρυνση των ομβρίων εμβ. 80,00τ.μ

3.Κατασκευή περιμετρικής βάσης από οπλισμένο σκυρόδεμα σε βάθος 0,30μ. διαστάσεως 60,00*0,50*0,20
Προμήθεια -κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων  γηπέδου μήκους 230,00μ και ύψους 2,20μ. και κερκίδων 60,00μ. και ύψος 1,10μ

Εξωραϊσμός  πρόσοψης γηπέδου επί της Μαιάνδρου.

α. Χτίσιμο, σοβάτισμα, βάψιμο, 130,00μ2

β. Βάψιμο – στοκάρισμα παλαιάς επιφάνειας Μπετού 40,00μ2

γ. Επαναχρωματισμός παλαιών επιφανειών 300,00μ2

δ. Προμήθεια – Κατασκευή- τοποθέτηση τριών μεταλλικών δίφυλλων πορτών από γαλβανισμένο σίδερο    διαστάσεων 2,90*2,20, 2,60*2,20 και 3,60*2,20

Συντήρηση κερκίδας επί της οδού Μαιάνδρου (θύρα 1)

Προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων με πλάτη

Ηλεκτρολογική εγκατάσταση για φωτισμό αγωνιστικού χώρου

Κατασκευή βάσης – θεμελίων νέας κερκίδας θύρας 3

Σε επιφάνεια 60m X 8m διαμόρφωση εδάφους , εκσκαφή και σκυροδέτηση για την δημιουργία θεμελίωσης νέας κερκίδας χωρητικότητας 1300 θεατών .

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε Μαγνησίας και Β. Σποράδων Γρηγόρης Ιγγλέσης, Γιώργος Κίτσιος, Γιάννης Τέας και Θανάσης Ζλατούδης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει