Μαραβέγιας σε Χρ. Σταϊκούρα: Να εξεταστεί το αίτημα για ΜΗ επιστροφή της «επιστρεπτέας προκαταβολής»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το αίτημα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για ΜΗ επιστροφή της «επιστρεπτέας προκαταβολής» που καταβλήθηκε σε πληγείσες επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού, μετέφερε με Αναφορά του στον υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, τα νέα αναγκαστικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της επέκτασης της νόσου Covid οδηγούν σε μείωση του κύκλου εργασιών πολλών κλάδων της οικονομίας και κυρίως της εστίασης και του εμπορίου. Ταυτόχρονα, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου, εξαιτίας της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, αυξάνουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων. Ο συνδυασμός των δύο αυτών παραμέτρων δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται αναγκαίο να εξεταστεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η ΜΗ επιστροφή των χρημάτων που έλαβαν οι επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής, προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία τους και να δοθεί επιπλέον ώθηση στην οικονομία.

Αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές επιχειρήσεις του Νομού Μαγνησίας εξαιτίας της πανδημίας, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον κ. Σταϊκούρα να εξετάσει άμεσα τη δυνατότητα προώθησης νομοθετικής ρύθμισης για την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την υποχρέωση επιστροφής της «επιστρεπτέας προκαταβολής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει