Μαραβέγιας στο Marconi 96,1: “Υπάρχουν ευθύνες και επικοινώνησα με τον Υπουργό, για τις ελλείψεις σε φάρμακα και ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο του Βόλου”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να κάνει το δικό της καθήκον… Θα πρέπει να βρεθούν και άλλες λύσεις μέσα από τον υπάρχον επιστημονικό δυναμικό… Δρομολογήθηκαν προσλήψεις μόνιμων γιατρών, αυτές που ζητήθηκαν, αυτές εγκρίθηκαν!”

Την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας Κωνσταντίνου Μαραβέγια προκάλεσε η συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας, Νίκου Χαυτούρα, μία ημέρα πριν στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μέσω της οποίας έφερε στο φως της δημοσιότητας δύο άκρως αποκαλυπτικές επιστολές για την κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Οι δύο επιστολές ήταν του Διευθυντή των Παθολογικών και Covid-19 Κλινικών του Νοσοκομείου, Χαράλαμπου Μάνδρου, προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου και από το περιεχόμενο τους προκύπτουν ελλείψεις και σημαντικές καθυστερήσεις φαρμάκων απαραίτητων για την θεραπεία ασθενών με Covid-19 αλλά και η σοβαρή υποστελέχωση των Κλινικών από ιατρικό προσωπικό, σε σημείο πλέον να αναλογεί για κάθε 90 ασθενείς μόλις ένας γιατρός, γεγονός που όπως στις επιστολές αναφέρεται, καθιστά πλέον τις όποιες εφημερεύσεις των κλινικών εξαιρετικά επισφαλείς και επικίνδυνες.

Ο κ. Μαραβέγιας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, αποκάλυψε ότι με αφορμή τις δύο αυτές επιστολές, επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, μεταφέροντάς του τη συνολική εικόνα της κατάστασης στο Νοσοκομείο του Βόλου. Όπως είπε ο βουλευτής, η δυσαναλογία ανάμεσα στον αριθμό εισαγωγής νέων ασθενών και ιατρών είναι καταφανής, γι’ αυτό και σε επικοινωνία με την αρμόδια αρχή ζήτησε τον έλεγχο της υφιστάμενης κατάστασης, την ταχεία επίλυση των προβλημάτων και βεβαίως την απόδοση ευθυνών, εφόσον πίσω από κάθε διαδικασία υπάρχουν τα πρόσωπα, τα οποία φέρουν και το βάρος της ευθύνης τους.

Ερωτηθείς μάλιστα λεπτομερώς για το θέμα της υποστελέχωσης και των προσλήψεων, ο κ. Μαραβέγιας εξήγησε: “Η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να κάνει το δικό της καθήκον… Προσλήψεις έχουν δρομολογηθεί, ανοιχτό είναι το σύστημα για προσλήψεις επικουρικών γιατρών, που είναι μια λύση πολύ πιο γρήγορη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενδιαφέρον ώστε να καλυφθούν αυτές οι θέσεις με αυτόν τον τρόπο. Αυτό τί σημαίνει; Ότι όταν ασκείς τα καθήκοντά σου θα ψάξεις από εκεί και μετά μία δεύτερη λύση, δεν θα αφήσεις μοιρολατρικά το πρόβλημα να συνεχίζεται. Προφανώς λοιπόν από την ώρα που δεν υπάρχει όλο αυτό το ενδιαφέρον για προσλήψεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού, θα πρέπει να βρεθούν και άλλες λύσεις μέσα από τον υπάρχον επιστημονικό δυναμικό…”

Σε αυτό το σημείο και ερωτηθείς σχετικά με προσλήψεις μόνιμων γιατρών ο κ. Μαραβέγιας ξεκαθάρισε: “Προσλήψεις για μόνιμους γιατρούς επίσης έχουν γίνει οι σχετικές προκηρύξεις, αλλά καταλαβαίνεται ότι είναι κάτι πολύ πιο χρονοβόρο… Τις έχουμε δρομολογήσει. Δρομολογήθηκαν 11 και υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα, που έχουμε όλοι στη διάθεσή μας γιατί μας κοινοποιήθηκαν και αυτές που ζητήθηκαν, αυτές εγκρίθηκαν”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει