Μαζί για τον Βόλο + Επιλογή Ευθύνης: Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής Βόλου αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτροπής

“Καταγγέλλουμε στο δημοκρατικό λαό του Βόλου τις αυταρχικές και φασιστικού τύπου μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής που θέλουν να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Όταν οι πολιτικές εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα που συγκρούονται με αυτά των πολιτών και όταν οι αντιδράσεις των δημοτών δεν μπορούν να χειραγωγηθούν, τότε ένας δρόμος μένει στη δημοτική αρχή που έχει χάσει επαφή με την πραγματικότητα. Αυτός του αυταρχισμού, της βιομηχανίας μηνύσεων άνευ αντικειμένου και της προσπάθειας τρομοκράτησης των πολιτών. Για να έχουν οι κρατούντες το ελεύθερο να καταστρατηγούν κάθε έννοια δημοκρατίας και νομιμότητας στη διαχείριση των κοινών.

Οι «κύριοι» που έχουν καταλάβει τη δημοτική αρχή Βόλου αφού είδαν ότι το υβρεολόγιο πεζοδρομίου, οι απροκάλυπτες λάσπες, οι προπηλακισμοί και η κατασυκοφάντηση προσώπων και φορέων δεν κάμπτουν τις ολοένα και διογκούμενες κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στην εξοντωτική για την πόλη πολιτική τους, πέρασαν σε ανώτερο στάδιο τρομοκρατίας.

Μετά τις μηνύσεις εναντίον πολιτών που ήθελαν να πάρουν το λόγο κατά της καύσης καρκινογόνου RDF και SRF στο Δημοτικό Συμβούλιο, η φάμπρικα των μηνύσεων συνεχίστηκε σε βάρος Δημοτικών Συμβούλων και των δημοτών που συμπαραστέκονταν σε διαμαρτυρία πολιτών και φορέων για την κοπή δέντρων στην οδό Καραμπατζάκη.

Καταγγέλλουμε στο δημοκρατικό λαό του Βόλου τις αυταρχικές και φασιστικού τύπου μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής που θέλουν να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή. Αν νομίζουν ότι με την τακτική τους θα μας τρομάξουν να ξέρουν ότι έτσι ατσαλώνουν ακόμη περισσότερο τη θέλησή μας να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και τα συμφέροντα των συμπολιτών μας.

Περιμένουμε όμως από όλους τους εκλεκτικούς μηχανισμούς που ξέρουμε ποιοι είναι να μην κάνουν πως δεν βλέπουν τι γίνεται στην πόλη.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, όλους τους πολίτες και όλους τους φορείς της πόλης να συσπειρωθούν ακόμη περισσότερο για να αντικρούσουν μια πολιτική που συνεχίζει να υποβαθμίζει τη ζωή μας στερώντας την πόλη μας από αναγκαίες υποδομές (νερό, αποχέτευση, διαχείριση σκουπιδιών, κυκλοφοριακό) ενώ δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φιέστες, φωτάκια και λουλούδια σε δύο δρόμους. Μια πολιτική που μπροστά στα αδιέξοδα που ή ίδια δημιουργεί, ολισθαίνει σε όλο και μεγαλύτερο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο που αγγίζει τα όρια θεσμικής εκτροπής.

 

Κοινή Ανακοίνωση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο»

Ανδρέου Μεϊκοπούλου Ελένη

Αποστολάκης Ιάσονας

Γαργάλας Κώστας

Δραμητινός Ματθαίος

Κατσαλής Λευτέρης

Κοκκινάκη Φωτεινή

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης»

Οικονόμου Νατάσσα

Λαμπρινίδης Φώτης

Στώικος Νικόλαος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει