Μαζική η μαγνησιώτικη συγκέντρωση συνταξιούχων – “Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με μια μαζική και μαχητική Μαγνησιώτικη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί 7/11/23 στην Πλατεία Ελευθερίας Βόλου, οι συνταξιούχοι έδωσαν το αγωνιστικό τους «παρών» με κεντρικό σύνθημα: «Οι συνταξιούχοι συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα με νέα συγκέντρωση πιο μαζικά, ενωτικά, δυναμικά» και τόνισαν ότι: «…η δυνατότητα και η ελπίδα για να λυθούν τα καυτά προβλήματα που τσακίζουν την ζωή μας βρίσκεται στους αγώνες και στην μαζική συμμετοχή μας σε αυτούς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε, αν δεν δοθούν λύσεις και δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Όπως τόνισαν οι συνταξιούχοι:

“Ιδιαίτερα σήμερα επιβάλλεται να αγωνιστούμε, όταν βλέπουμε ότι οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται και νέα προβλήματα προκύπτουν για την εργατική – λαϊκή οικογένεια, όταν τα πάντα παραδίδονται στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αποτέλεσμα τους είναι η φοβερή ακρίβεια στα προϊόντα και στην ενέργεια, που εξαφάνισε τις συντάξεις μας, οι φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό στην Δημόσια Υγεία, στον ΕΦΚΑ και σε νευραλγικούς τομείς για την ασφάλεια της ζωής μας.

Συνεχίζουμε γιατί δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία των λεγόμενων «αυξήσεων», των επιδομάτων, τα διάφορα τρύπια καλάθια μετά τις καθημερινές αυξήσεις και τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, που δεχόμαστε τα τελευταία δέκα τρία χρόνια, κατά τα οποία κατάντησαν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα. Γιατί απαιτούμε όλα όσα έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας και δεν είναι χάρισμα κανενός».

Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν, ο πλημμυροπαθής συνάδελφος συνταξιούχος ΤΕΒΕ από το τέρμα Νεάπολης Αντώνης Αντωνιάδης, εκ μέρος των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, η Βούλα Ευθυμίου – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Δημοσίου Ν. Μαγνησίας, ο Ερμόλαος Λινάρδος – Γ. Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, ο Σεραφείμ Γκούβας – Β. Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Πάλμος – Γ. Γραμματέας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «…εμείς οι συνταξιούχοι, με μια φωνή απορρίπτομαι ως εμπαιγμό και κοροϊδία τις αυξήσεις του 2024 και για τις νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις για το εφάπαξ επίδομα τα Χριστούγεννα σ’ αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά αντί για αυξήσεις για όλους, κάνοντας καθαρό ότι δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το αίτημά μας για την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης, που τις έχουμε πληρώσει για δεκαετίες και όλες οι κυβερνήσεις δεν τις έχουν αποδώσει…».

Και επίσης επισήμανε ότι: «…η κυβέρνηση με μισές αλήθειες και μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθεί να κάνει την πληροφορία της, στοιχείο που θα αντικαταστήσει τη γνώση μας, ώστε να εμφανίσει τα ψίχουλα της πολιτικής της ως αυξήσεις στις συντάξεις μας. Οι ατελείωτες περικοπές των συντάξιμων αποδοχών, οι περικοπές των δώρων μας, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, η αύξηση των κρατήσεων για την υγεία κατά 6%, ακόμη και στους πεθαμένους, της συμμετοχής μας στα φάρμακα. Η μη καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016 επικουρικών και δώρων. Το άρπαγμα δεκάδων δισεκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι περικοπές στις συντάξεις μας μέσω της ακρίβειας και της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος σήμερα διατηρείται από την κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις της για κατάργηση. Ο κατάλογος δεν τελειώνει.

Οι όποιες πενιχρές «αυξήσεις» μετά από δεκατρία χρόνια που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στο τέλος της προηγούμενης θητείας της έδωσε, πολύ κάτω από την άνοδο του πληθωρισμού και όχι σε όλους τους συνταξιούχους, λόγω προσωπικής διαφοράς. Δεν δόθηκε ποτέ καμιά αύξηση στις επικουρικές συντάξεις. Όσοι από τούς συνταξιούχους πέρασαν κάποια λογιστικά νομοθετικά όρια, τους προέκυψε εισφορά αλληλεγγύης ΑΚΑΓΕ και το ποσό της προσωπικής διαφοράς μεγάλωσε. Τα ίδια και στους συνταξιούχους που πέρασαν τα φορολογικά όρια.

Και όλα μαζί τα σαρώνει η άνοδος του πληθωρισμού και της ακρίβειας που έχουν καταστήσει τις συντάξεις, πενιχρά επιδόματα.

Και στο τέλος κάλεσε τους συνταξιούχους Μαγνησίας να συμμετέχουν δυναμικά στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 24 Νοέμβριου».

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Με ψίχουλα και ψέματα δεν α συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε» και κατατέθηκε από τους εκπροσώπους συνταξιουχικών οργανώσεων της ΣΕΑ, το ψήφισμα-υπόμνημα διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μαγνησίας που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συνταξιούχους της συγκέντρωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει