Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ στα «Κοκκινόγεια» προς τιμήν του Τάγματος Πηλίου του ΔΣΕ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής αισιοδοξίας, με μεγάλη συμμετοχή από τα γύρω χωριά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟΒ Ζαγοράς του ΚΚΕ και της ΟΒ Ζαγοράς της ΚΝΕ στα «Κοκκινόγεια», προς τιμήν του Τάγματος Πηλίου του ΔΣΕ.

Από νωρίς το πρωί τα «κονβόι» των αγροτικών και τζιπ, το ένα από τη Ζαγορά και το άλλο από την Άνω Κερασιά, διέσχισαν τις δύσκολες ανηφοριές του βόρειου Πηλίου για να συναντηθούν στο σημείο της εκδήλωσης. Στο χώρο στήθηκαν ταμπλό για τη δράση του ΔΣΕ, ενώ εκτέθηκαν και αντικείμενα που βρέθηκαν σε λημέρια και λούφες της περιοχής και χρησιμοποιούνταν από τους μαχητές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση ενός μικρού ιστορικού της δημιουργίας του ΔΣΕ στο Πήλιο από το Θανάση Βογιατζή, συγγραφέα και δημοσιογράφο. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Βασίλη Τσαπράζη, μέλος της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε:

«Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται μπροστά στο γιορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματος μας. Αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πέρσι στο λημέρι του ΔΣΕ στη θέση Μπασδέκη Αράδια,. Είναι επίσης ενδιάμεσος σταθμός στο κουβάρι των εκατοντάδων εκδηλώσεων του Κόμματος μας ανά την Ελλάδα για την ανάδειξη της ιστορίας του ΔΣΕ. Έχουμε την πεποίθηση ότι πραγματική και ουσιαστική τιμή στον ΔΣΕ και γενικότερα στην ηρωική εκατοντάχρονη πορεία του ΚΚΕ, αποτελεί η διδαχή από την ιστορία, με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων που ισχυροποιούν την ταξική πάλη σήμερα, τον αγώνα για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Δεν περιορίζουμε την μελέτη της ιστορίας στην απλή ανάγνωση και απαρίθμηση γεγονότων, με ή χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά έχουμε βαθιά συναίσθηση ότι: Η μελέτη της Ιστορίας του ΚΚΕ άρρηκτα δεμένη με την σύγχρονη ιστορία του λαού μας αλλά και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος έχει αποτελέσει για το Κόμμα μας πολύτιμο εφόδιο, για τη διαμόρφωση της στρατηγικής του.»

Στη συνέχεια ακολούθησε περίπατος και ξενάγηση στην περιοχή, με τη ζωντανή μαρτυρία της μαχήτριας του Τάγματος Σμαρώς Λεφούση, η οποία εκπαιδεύτηκε και έδρασε στα μέρη αυτά.

Η αποκάλυψη της τιμητικής πλακέτας για το Τάγμα Πηλίου του ΔΣΕ έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης από τον Απόστολο Νάνο μέλος του Τ.Γ. Μαγνησίας του ΚΚΕ και την μαχήτρια του ΔΣΕ Σμαρώ Λεφούση.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου καθώς και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κερασιάς Αντωνία Χασιώτη.

Η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ και αντάρτικα τραγούδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει