Με παρέμβαση Μπέου λύθηκε το πρόβλημα των μεταναστών, που αντιδρούσαν να μείνουν στην Μαγνησία – Επιστρέφουν Αθήνα

“Με τη μεσολάβηση του Δήμου Βόλου και του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, οι πρόσφυγες που αντιδρούσαν έντονα στην παραμονή τους στις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑ και είχαν διανυκτερεύσει στον κόμβο του Διμηνίου, πείστηκαν να απομακρυνθούν και αργά το βράδυ αναχώρησαν επιστρέφοντας στην Αθήνα”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Ο Δήμος Βόλου θέλει να ευχαριστήσει τις διοικήσεις των Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ, που διέθεσαν λεωφορεία τόσο για την επιστροφή στην Αθήνα, όσο και για την διακίνηση κατά την εδώ παραμονή τους”.

 

Νωρίτερα, ο Δήμος Βόλου είχε εκδόσει και την παρακάτω ανακοίνωση:

Άστοχη και παράλογη αποδεικνύεται η τακτική των αρμοδίων φορέων που διαχειρίζονται το τεράστιο θέμα του μεταναστευτικού, οι οποίοι αιφνιδιάζοντας τους πάντες, μέσα σε λίγες ώρες, έφεραν στην πόλη μας δεκάδες προσφύγων και μεταναστών χωρίς να υπάρξει μια στοιχειώδης, έστω, ενημέρωση του Δήμου Βόλου, που πάντοτε είναι πρόθυμος και σπεύδει να συνδράμει σε τέτοιες προσπάθειες.

Τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα ήδη εκδηλώθηκαν, αφού όπως αποδεικνύεται χωρίς να εξεταστεί αν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ, οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι

Η απουσία ενημέρωσης και διαλόγου δεν γίνεται κατανοητή και αποδεκτή, ιδιαίτερα μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους αφιλοκερδώς, με μεσολάβηση του Δήμου Βόλου! Ήδη προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, ακόμα και με αυτούς που διαχειρίζονται τόσα εκατομμύρια ευρώ για να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, προκειμένου να βρούμε λύσεις βελτίωσης της κατάστασης.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών, αυθαιρετώντας και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή.

Σήμερα, πάντως, δόθηκε μια έστω και προσωρινή λύση στο πρόβλημα της παραμονής και διανυκτέρευσης των προσφύγων στον κόμβο του Διμηνίου, με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου και συγκεκριμένα του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου και ήδη με λεωφορείο του ΚΤΕΛ μεταφέρθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ.

Ο κ. Μπέος μετέβη στο σημείο, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, και αφού μοίρασε στους πρόσφυγες τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά, συζήτησε μαζί τους το θέμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει