Μέλη της πρώην ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΟΛΟΥ: Θα υπερασπιστούμε αυτό που κατακτήσαμε 30 χρόνια πριν

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μέλη της πρώην ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΟΛΟΥ προς ανιστόρητη δημοτική αρχή:

Θα υπερασπιστούμε αυτό που κατακτήσαμε 30 χρόνια πριν. Με το ίδιο πάθος και την ίδια δυναμική.

Παρόντες και απόντες της τότε Οικολογικής Κίνησης που μαζί με τους Κραυσιδώνιους δώσαμε ένα υπέροχο αγώνα τη δεκαετία του ’80 για να κρατήσουμε ζωντανό τον μοναδικό πνεύμονα πράσινου της πόλης, ενημερώνουμε τη δημοτική αρχή, ότι θα μας βρει μπροστά της στον σχεδιασμό της μετατροπής των παρόχθιων σε παρακαμπτηρίους δρόμους και της ακύρωσης μιας ιστορικής λαϊκής νίκης απέναντι στη λεηλασία του περιβάλλοντος.

Στήσαμε σκηνές μέσα στο ποτάμι, οργανώσαμε συναυλίες και άπειρες συνελεύσεις και δημοψήφισμα, παίξαμε ποδόσφαιρο μέσα στην κοίτη του ποταμού, ζωγραφίσαμε γκράφιτι , βάλαμε τα κορμιά μας μπροστά και πάνω στα δένδρα και ξυλοκοπηθήκαμε μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας. Στο τέλος ωστόσο μείναμε με την ικανοποίηση ότι κερδίσαμε έναν αγώνα με ευγενή κίνητρα και πάθος απέναντι σε αήττητους και παντοδύναμους μέχρι εκείνη την ώρα αντιπάλους, πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους.
Αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι η διαφορά μας με την τοπική και την κεντρική εξουσία των οποίων τα κίνητρα έχουν να κάνουν με καπιταλιστικές, πολιτικάντικες, οικονομίστικες και επιθετικές απέναντι στους πολίτες επιλογές. Ιδιαίτερα της σημερινής που διοικεί μια πόλη με ποδοσφαιρική λογική στη χειρότερή της έκφανση. Μοιράζει καθρεφτάκια, σκορπάει ύβρεις, σπέρνει το φόβο και εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα που κινούνται σαν αρπακτικά γύρω από το νερό, τα σκουπίδια και το κυκλοφοριακό, βάζοντας σε δεύτερη και τρίτη μοίρα την υγεία των πολιτών.
Όσα χρόνια κι αν πέρασαν, η αγωνιστικότητα, το πάθος για υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας ως πολίτες και η σοβαρότητα, είναι το ίδιο ζωντανά μέσα μας. Αυτό που μας λείπει είναι η ανάσα του Χρήστου Ευαγγελόπουλου, της Λιάνας Αγκρή, του Κώστα Βαλαβάνη και του Κώστα Αλαφοστέργιου. Είναι όμως ζωντανή η παρουσία τους στους αγώνες που δίνουμε σήμερα απέναντι σε ότι πιο σάπιο, αυταρχικό, φασιστικό και ρατσιστικό έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος, για να υπερασπίσουμε αυτό που κατακτήσαμε και παραδώσαμε στις επόμενες γενιές, τον Κραυσίνδωνα, τον μοναδικό πνεύμονα και προστάτη της πόλης. Για να υπερασπίσουμε το νερό του οποίου το ξεπούλημα επιχειρείται με όλα τα μέσα και τον αέρα που αναπνέουμε που απειλείται με ρύπανση από την καύση σκουπιδιών.
Θα είμαστε λοιπόν παντού, εκεί όπου βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας και υποβαθμίζουν το περιβάλλον στο όνομα του κέρδους, με τους υπόλοιπους συμπολίτες και συναγωνιστές μας νέους και παλιούς.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει