Μπέος: Προτεραιότητά μας η ομαλή έναρξης της σχολικής χρονιάς – Σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιδήμαρχους

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη στο Δημαρχείο υπό την προεδρία του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου και με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Παιδείας, Γιούλης Τοκαλή και Τεχνικών Υπηρεσιών, Θάνου Θεοδώρου, Κοινωνικής Μέριμνας, Θέμη Τζούνη, με την ιδιότητα του προέδρου σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Απ. Ζαρκάδα, προέδρου σχολικών επιτροπών της Δευτεροβάθμιας και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να εξεταστεί η ετοιμότητα των σχολείων εν όψει της έναρξης των μαθημάτων την προσεχή Δευτέρα, σε ό,τι αφορά βεβαίως τις αρμοδιότητες του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για την προετοιμασία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Όπως διαπιστώθηκε η σχετική προεργασία είτε βρίσκεται σε εξέλιξη, είτε έχει σχεδόν ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά τους τομείς της καθαριότητας, την προμήθεια και διάθεση αντισηπτικών, κ.α., πάντα στη βάση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και των συναρμόδιων Υπουργείων, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για την άμεση παραλαβή και διαμονή των μασκών μόλις παραληφθούν από την ΚΕΔΕ.

Από την πλευρά του Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου δόθηκαν εντολές για την τακτοποίηση των όποιων εκκρεμοτήτων απομένουν.

Όπως αποφασίστηκε μάλιστα ο Δήμος Βόλου θα προχωρεί κάθε Σαββατοκύριακο, και για τουλάχιστον ένα μήνα, σε απολύμανση όλων των σχολικών διδακτηρίων και το μέτρο, αν απαιτηθεί λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται.

Τέλος, ο κ. Μπέος ζήτησε από τους συνεργάτες του – εκπροσώπους του Δήμου Βόλου σε θέματα Παιδείας, να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και να έχουν πλήρη συνεργασία ώστε να διασφαλιστεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει