Μπουκώρος: Υποστελεχωμένη η Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου

Κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και στον Υπουργό Υγείας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την άμεση στελέχωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με έναν ακόμη μόνιμο ογκολόγο, ζητά, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, “Από έναν και μοναδικό ογκολόγο καλύπτονται πλέον οι ανάγκες των καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, μετά τη λήξη της σύμβασης του επικουρικού ιατρού.

Συγκεκριμένα, ο επικουρικός ογκολόγος, ο οποίος υπηρετούσε μέχρι και την 31 Ιανουαρίου 2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, πλέον δεν ανήκει στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς η σύμβαση εργασίας του μέσω ΕΣΠΑ έληξε.

Το ζήτημα της υποστελέχωσης της Μονάδας Χημειοθεραπείας του νοσοκομείου του Βόλου έχει, επανειλημμένως, επισημανθεί προς το αρμόδιο υπουργείο. Δυστυχώς, η αβεβαιότητα αναφορικά με τις συμβάσεις των επικουρικών ιατρών συνιστά ανασταλτικό παράγοντα για τους περισσότερους ιατρούς, οι οποίοι αναζητούν πιο σταθερές σχέσεις εργασίας.

Αποτελεί πάγιο αίτημα η ανάγκη στελέχωσης της Μονάδας Χημειοθεραπείας με έναν επιπλέον μόνιμο ογκολόγο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των ασθενών της Μαγνησίας” καταλήγει η ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει