ΝΕ και βουλευτές Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Είναι καθήκον μας να θυμόμαστε όσους Έλληνες Εβραίους κατέληξαν στα κολαστήρια των χιτλερικών στρατοπέδων καθώς και όσους συμμετείχαν στον αντιφασιστικό αγώνα.

Είναι η Ημέρα που τα συμμαχικά στρατεύματα μπήκαν στο κολαστήριο του Άουσβιτς και έκλεισαν τις πύλες του, δίνοντας τέλος σε αυτή την φρικαλεότητα της ανθρωπότητας.

Σήμερα που ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία, οι νοσταλγοί- υμνητές των ναζιστικών ιδεών κάνουν απειλητικά την εμφάνισή τους στη χώρα μας και σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, ο κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να αντισταθεί σθεναρά απέναντί τους.

Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε την ειρήνη, την αλληλεγγύη και τις μεταπολεμικές κατακτήσεις της ανθρωπότητας και ειδικά στη χώρα μας που γνώρισε με τον πιο σκληρό τρόπο τη θηριωδία του ναζισμού.

Η οικονομική κρίση, αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και η άρνηση κάποιων χωρών να αντιμετωπίσουν από κοινού το προσφυγικό πρόβλημα, ταυτόχρονα με την ιστορική λήθη, είναι παράγοντες που συντελούν στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο αγώνας ενάντια στη λήθη, η διεύρυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, οι πολιτικές ισότητας είναι επίκαιρα και αναγκαία παρά ποτέ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει