Nέα τμήματα και σεμιναριακά προγράμματα H/Y στο Δίαυλο

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σήμερα η πληροφορική αποτελεί ουσιαστικό λειτουργικό εργαλείο της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής, και η παρουσία της είναι έντονη στον κρατικό μηχανισμό, τις επιχειρήσεις, τις καθημερινές συναλλαγές αλλά και την ενημέρωση, την εκπαίδευση ή την ψυχαγωγία. Η ικανότητα να χρησιμοποιεί κανείς τα εργαλεία που παρέχονται από τις νέες τεχνολογίες δεν αποτελούν απλώς εφόδιο, αλλά όρο επιβίωσης για σχεδόν οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου διοργανώνει νέα σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ στο “Δίαυλο”:

Αρχαρίων (20 ώρες): Μαθήματα για εξοικείωση και εκμάθηση υπολογιστή. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που δεν γνωρίζουν καθόλου ή ελάχιστα τη χρήση υπολογιστή. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα .

Τμήμα εκμάθησης της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή (30 ώρες): Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται οι παρακάτω ενότητες: Microsoft Word, Microsoft Εxcel, Internet Outlook.

Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.

Εκμάθηση του Microsoft Access (20 ώρες)

Εκμάθηση του Microsoft PowerPoint (20 ώρες)

Εισαγωγή στην σωστή χρήση του συστήματος Android σε κινητά και σε tablet (12 ώρες)

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες: α) Να κατανοήσουν την δομή του συστήματος Android. β) Να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών του Android. γ) Να γνωρίσουν το Google Play και να μάθουν πώς να κάνουν εγκατάσταση εφαρμογών μέσα από αυτό. δ) Να κατανοήσουν πώς συνδέουμε τον προσωπικό μας υπολογιστή με την συσκευή μας. ε) Να χρησιμοποιήσουν προηγμένα χαρακτηριστικά του Android όπως τους sensors, location -services, ήχου και εικόνας. (πχ GPS). ζ) Να εξοικειωθούν με την ενσωμάτωση των υπηρεσιών του συστήματος Android όπως τηλεφώνου, SMS, επαφών κλπ. η) Να κατανοήσουν τις τεχνικές συμβατότητας εφαρμογών σε διαφορετικές εκδόσεις Android. θ) Τι κάνουμε σε περίπτωση απώλειας της Android συσκευή μας.

Διαφήμιση στα SOSIAL MEDIA (SOSIAL MEDIA MARKETING) (20 ώρες):

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σχετικά με την παρουσίαση τους στα κοινωνικά δίκτυα. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε σε:
Facebook και Google+
– Για ποιους λόγους επισκέπτονται οι Έλληνες τα Social Media.
– Δημιουργία προφίλ, σελίδας, ομάδας, εκδήλωσης και σε τι διαφέρουν μεταξύ τους
– Δωρεάν (και μη) εφαρμογές για να εμπλουτίσετε την εταιρική σας σελίδα στο Facebook
LinkedIn
– Δημιουργία προφίλ (βιογραφικού)
– Δημιουργία εταιρικής σελίδας και ανάρτηση των νέων της εταιρείας
– Δημιουργία και συμμετοχή σε ομάδες
Twitter
– Πως το χρησιμοποιούν οι γνωστότερες επιχειρήσεις στον κόσμο και τι προσφέρουν στους πελάτες τους
– Πως χρησιμοποιείται στην Ελλάδα
– Δημιουργία και διαμόρφωση προφίλ
– Τιτιβίσματα, εικόνες, γεωγραφική τοποθεσία
– Video στο Twitter
– Αύξηση των followers στο Twitter
Pinterest
– Γιατί να χρησιμοποιήσω και το Pinterest;
– Δημιουργία προφίλ και boards
– Πουλήστε μέσα από το Pinterest: σύνδεση του Pinterest με το site & το E-shop σας

Εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού Python για αρχάριους (24 ώρες)

Εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού C για αρχάριους (24 ώρες)

Εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού Java για αρχάριους (30 ώρες)

Σύνταξη Βιογραφικού και Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας ( 9 ώρες):

Επιμορφώτρια των τμημάτων Πληροφορικής είναι η Χριστοδούλου Ειρήνη. Η Γεννήθηκε  το 1983 στην Σάμο. Είναι απόφοιτη του Α.Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας του τμήματος Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, τμήμα Μηχανικών πληροφορικής, με Ειδικότητα Λογισμικού Εφαρμογών. Είναι τελειόφοιτη μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  Πληροφορική με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική στο πρόγραμμα με τίτλο «Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική» με ειδίκευση στον τομέα της Ασφάλειας Υπολογιστικών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, της διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων και της προσομοίωσης (κατεύθυνση πληροφορικής). Είναι γνώστης σε γλώσσες προγραμματισμού, όπως Python, Java, C, SQL κ.α. Ασχολείται με Έμπειρα Συστήματα, Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) και σειρών μεθοδολογιών τεχνητής νοημοσύνης σε εφαρμογές ταξινόμησης και πρόβλεψης σε δεδομένα μεγάλου όγκου (http:/users.sch.gr/kefalinos). Επιπλέον παρακολούθησε επιτυχώς το σεμινάριο για την απόκτηση πτυχίου, από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., του εκπαιδευτή ενηλίκων.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε απευθύνεστε στη γραμματεία του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, Σκενδεράνη 11, τηλ. επικοινωνίας 2421025363, 2421033692. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει