ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Ευτυχώς που ήρθε η υπουργός Γκάγκα και σχεδιάστηκαν επί τόπου μετακινήσεις γιατρών – Στη μάχη ιδιώτες γιατροί και ιδιωτικές κλινικές με covid και μη covid κλίνες

Εκτεθειμένες διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και 5η Υγειονομική Περιφέρεια

Πλήρως ενημερωμένη και πάρα πολύ καλά κατατοπισμένη εμφανίστηκε η αναπληρώτης υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα φτάνοντας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, κληθείσα δυστυχώς να αντιμετωπίσει τα αυτονόητα ή αλλιώς έναν σχεδιάσμο που όφειλε εδώ και τουλάχιστον έναν ολόκληρο χρόνο να έχει κάνει η διοίκηση του Αχιλλόπουλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Εκτεθειμένες τόσο η διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, όσο και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, ανάγκασαν την υπουργό, τόσο με την επί σειρά μηνών αδράνειά τους, όσο και με την ακατανόητη μεταξύ τους “κόντρα” -όπως μαρτυρούν δημοσιεύματα που έχουν δει το φως-, να σχεδιάσει επί τόπου μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας και να ρίξει στη μάχη για την αντιμετώπιση του Covid-19 ιδιωτικές κλινικές της περιοχής, μέσω των οποίων θα αποσυμφορηθούν οι μη covid αλλά και οι covid κλινικές του Νοσοκομείου, ενώ αναμένονται να ενισχύσουν το Αχιλλοπούλειο και ιδιώτες γιατροί.

Στις σύντομες δηλώσεις της, η κα Γκάγκα, τόνισε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη, γίνονται προσλήψεις στο χώρο της Υγείας και θα γίνουν και άλλες, ενώ υποστήριξε με έμφαση, ότι δεν θα μείνει κανείς χωρίς περίθαλψη.

«Όπως καταλαβαίνετε οι θέσεις που χρειάζονται τώρα, δεν είναι οι θέσεις που χρειάζονται συνεχώς στο σύστημα υγείας. Έχουν γίνει προκηρύξεις για πολλές μόνιμες θέσεις, πάνω από 2.500 σε γιατρούς, αυτό το διάστημα, υπάρχουν και προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και προκηρύξεις για επικουρικό προσωπικό. Υπάρχει πρόθεση και απόφαση να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, όπως να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Σε μια φάση, που έχουμε έκτακτες ανάγκες, υπάρχουν έκτακτες λύσεις. Ό,τι χρειάζεται γίνεται… ήδη μετακινούνται γιατροί από άλλες περιοχές, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει.

Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και φυσικά πιέζονται οι γιατροί. Το θέμα είναι ο καθένας από εμάς να τηρεί τα μέτρα να είμαστε εμβολισμένοι, να μην κινδυνεύουμε να νοσήσουμε και να μην νοσούμε σε αυτά τα νούμερα, που έχουν φτάσει τα σημερινά κρούσματα. Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες και πρέπει να νικήσουμε και εμείς σαν κοινωνία, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, προλαμβάνοντας τα κρούσματα, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα», κατέληξε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει