Ο βουλευτής Μεϊκόπουλος στην εκδήλωση μνήμης για την 75η επέτειο του ολοκαυτώματος των Μηλεών

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, παραβρέθηκε την Κυριακή 7/10/2018 στην  εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσε η Δημοτική Ενότητα Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος για την 75η επέτειο του ολοκαυτώματος του χωριού στις 4/10/1943 από τα  ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Για άλλη μία φορά πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο μνημείο των εκτελεσθέντων Μηλιωτών μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο δίπλα στον μοναδικό σιδηροδρομικό σταθμό Μηλεών, όπου τελέσθηκε  η επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έρχεται κάθε χρόνο να διατηρήσει αναλλοίωτη τη θύμηση εκείνου του ζοφερού πρωινού της 4ης Οκτωβρίου του 1943, όταν οι κατοχικές δυνάμεις των Ες-Ες εισέβαλαν στις Μηλιές προβαίνοντας σε φρικαλεότητες και εκτελέσεις με το γνωστό πρόσχημα των αντιποίνων για την αντιστασιακή δράση των Ελλήνων. Οι 28 εκτελεσθέντες Μηλιώτες, προσθέτουν ένα ακόμη ιστορικό σύμβολο ηρωισμού στη βίβλο αγώνων του λαού μας, αυτή τη φορά απέναντι στη «μαύρη» σελίδα του Ναζισμού.

Τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν ένα συνεχές ερέθισμα επαγρύπνησης, προκειμένου να μην βιώσουμε ξανά τη φρίκη του ναζισμού και του φασισμού, ένα ερέθισμα για την απομόνωση των σύγχρονων υμνητών του που επιχειρούν να σπείρουν το φόβο και τον διχασμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία με τα μισαλλόδοξα κηρύγματά τους.

Σήμερα, οι κοινωνίες, τα κράτη και οι απλοί πολίτες  στο σύνολό μας, οφείλουμε να θωρακίσουμε την πίστη στις αρχές της Ελευθερίας, τη Δημοκρατίας και της Φιλαλληλίας, διασφαλίζοντας στις επόμενες γενιές ότι δεν θα ζήσουν ποτέ παρόμοιες καταστάσεις.

Η χώρα μας διαχρονικά έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα μαχόμενη για τα ανθρώπινα ιδεώδη, για την ελευθερία, τη δημοκρατία. Το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ιστορικό χρέος σε αυτούς που έφυγαν και απέναντι στις επόμενες γενιές. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παλέψει το θέμα αυτό μέχρι τέλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει