Ο Αργοναυτικός Μύθος πλαισίωσε την εντυπωσιακή τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο στην παραλία του Βόλου

“Αχ. Μπέος: Η θάλασσα που μας περιβάλλει αποτέλεσε για το Βόλο το δίαυλο που άνοιξε δρόμους εμπορικούς και πολιτιστικούς που η ιστορία κατέγραψε με τη θρυλική Αργώ, το σύμβολο της πόλης μας”

Με μία πραγματικά εντυπωσιακή τελετή έναρξης στην κατάμεστη παραλία του Βόλου, απ’ όπου παρέλασαν όλες οι αποστολές, άνοιξε η αυλαία του 12ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των εθνικών ομάδων, η οποία κινήθηκε από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος και κατευθύνθηκε στο χώρο του Ηρώου της παραλίας, όπου ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έληξε με εντυπωσιακά βεγγαλικά μόλις ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος κήρυξε την έναρξη των αγώνων.

 

Ο Αχιλλέας Μπέος

Σε προσφώνησή του ο Αχιλλέας Μπέος, ανέφερε τα εξής:

“Φίλες και φίλοι,
Σας καλωσορίζουμε στην όμορφη πόλη του Βόλου, όπου και σήμερα χτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως όλο και πιο συχνά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα είναι η γιορτή του υγρού στίβου, της γυναικείας υδατοσφαίρισης, καθώς ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων Γυναικών Πόλο, με τη συμμετοχή ομάδων από 16 χώρες από όλο τον κόσμο.

Χαιρόμαστε και ανυπομονούμε μαζί με σας να ζήσουμε και να απολαύσουμε τις υπέροχες αυτές στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει, με ένα δυνατό και υγιή ανταγωνισμό, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του αθλήματος παγκοσμίως.

Ο Βόλος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο του αθλητισμού παγκοσμίως. Η θάλασσα που μας περιβάλλει αποτέλεσε για το Βόλο το δίαυλο που άνοιξε δρόμους εμπορικούς και πολιτιστικούς που η ιστορία κατέγραψε με τη θρυλική Αργώ, το σύμβολο της πόλης μας.

Οι πρώτες προσπάθειες ανάδειξης του ναυταθλητισμού από αυτό εδώ το σημείο ξεκίνησαν πριν δημιουργηθεί το πρώτο κολυμβητήριο και στη συνέχεια το δεύτερο, υποδομές που μας δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα διοργάνωσης κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Για εσάς που μας κάνετε την τιμή και τη χαρά να είστε σήμερα εδώ για να ζήσετε μαζί μας τις προσπάθειες των αθλητριών των χωρών σας, εσείς που τις συνοδεύετε και ζείτε την αγωνία τους, σας διαβεβαιώνουμε ότι, όπως πάντα, η διοργάνωση, από την πλευρά μας, θα είναι άρτια.

Ας χαρούμε όλοι μαζί αυτή τη μοναδική αναμέτρηση και ας απολαύσουμε το θέαμα που η υδατοσφαίριση, το πόλο γυναικών, προσφέρει.

Ο Βόλος, γιορτάζει. Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί. Από σήμερα, από αυτή τη στιγμή.

Καλή επιτυχία σε όλους”.

Της παρέλασης προηγήθηκε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, η οποία απέδωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τον ύμνο της FINA και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

Προβλήθηκε ακόμη video με παρουσίαση των φυσικών καλλονών, της ιστορίας, της γαστρονομίας και του πολιτισμού του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να «συστηθεί» η Μαγνησία στους φιλοξενούμενους αθλητές και συντελεστές των αγώνων.

Ακολούθησε μία μικρή «ξενάγηση» στο μύθο της Αργούς και ολοκληρώθηκε το καλλιτεχνικό μέρος με χοροθεατρικό δρώμενο το οποίο έχει δανειστεί στοιχεία του αργοναυτικού μύθου, παρουσιάζοντας στο κοινό ένα κομμάτι του τοπικού πολιτισμού και της παράδοσης και παράλληλα τη σύγχρονη πολιτισμική ταυτότητα της πόλης.

Περισσότεροι από 70 συντελεστές χορευτές και μουσικοί, κυρίως από το Βόλο, συνέπραξαν για να παρουσιάσουν στο κοινό από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη μία εικοσάλεπτη παράσταση που αναδεικνύει τη διαχρονική πολιτιστική διάσταση της περιοχής.

 

Τιμήθηκαν οι Έλληνες Πρωταθλητές κωπηλασίας Νίκος Σκιαθίτης και Βασίλης Τσανταρλιώτης.

Στην τελετή τιμήθηκαν και οι Έλληνες Πρωταθλητές κωπηλασίας Νίκος Σκιαθίτης (χάλκινος Ολυμπιονίκης της Αθήνας) και Βασίλης Τσανταρλιώτης (κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στις 24 συνεχόμενες ώρες indoor κωπηλασίας), οι οποίοι την ίδια μέρα πραγματοποίησαν τον γύρο του Παγασητικού Κόλπου (μία διαδρομή άνω των 100 χιλιομέτρων), με σκοπό τη στήριξη του Συλλόγου «Φλόγα (Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια).

Η προσπάθειά τους ξεκίνησε στις 5.00 το πρωί από την παραλία Βόλου και ολοκληρώθηκε μετά από 15,5 ώρες, έχοντας καλύψει απόσταση 100 χιλιομέτρων.

Κατά τον τερματισμό τους δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και απελευθερώθηκαν μπαλόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει