Ο Χρήστος Μπουκώρος στη Ζαγορά μετά τις καταστροφές στο Ανατολικό Πήλιο

Με αφορμή την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε τις καλλιέργειες

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κοντά στους πληγέντες παραγωγούς του Πουρίου, της Ζαγοράς και της Μακρυρράχης βρέθηκε σήμερα Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Το μέγεθος της καταστροφής στην παραγωγή μήλων, αχλαδιών και ελαιών είναι μεγάλο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Ο Χρήστος Μπουκώρος, αφού συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δήμο Ζαγοράς, παρουσία του Δημάρχου Π. Κουτσάφτη, του προϊστάμενου του ΕΛΓΑ Μαγνησίας Στέφανου Παπαναστασίου, αντιδημάρχων, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου, προέδρων Τοπικών Συμβουλίων και παραγωγών, αμέσως μετά περιόδευσε σε κτήματα της περιοχής, όπου οι ίδιοι οι παραγωγοί τον ενημέρωσαν για τις εκτεταμένες καταστροφές.

Ο βουλευτής Μαγνησίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Μαγνησίας στην περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς και ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι δηλώσεις ζημιών από τους παραγωγούς στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ενώ αμέσως θα ξεκινήσει η καταγραφή και η εξατομίκευση των ζημιών. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ και των ίδιων των παραγωγών ένα σημαντικό ποσοστό της παραγωγής των μήλων, των αχλαδιών και των ελαιών έχει καταστραφεί.

Σε δήλωσή του ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για δίκαιες εκτιμήσεις και γρήγορες αποζημιώσεις. Η ένταση της καταστροφής και το μέγεθος του χαλαζιού ήταν πρωτοφανείς για την περιοχή. Είναι βέβαιο ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι πάντα δίπλα στον παραγωγό και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την προστασία των αγροτών».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ενημέρωσε, λεπτομερώς, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, για τη ζημιά στις καλλιέργειες του Ανατολικού Πηλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει