Ο Κων. Μαραβέγιας στα ΚΑΠΗ Βόλου και Νέας Ιωνίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ευχές για το νέο χρόνο με τους ηλικιωμένους αντάλλαξε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος επισκέφθηκε τα ΚΑΠΗ Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Ο κ. Μαραβέγιας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα μέλη και το προσωπικό των ΚΑΠΗ για τα προβλήματα και τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους, και ευχήθηκε να αντιμετωπίζουν με δύναμη και αισιοδοξία το μέλλον, παρά τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε.

Οι ηλικιωμένοι ανέφεραν ως βασικά ζητήματα την έλλειψη προσωπικού και την ανάγκη κτιριακών παρεμβάσεων, ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργία των ΚΑΠΗ και επομένως η παροχή φροντίδας και η υλοποίηση δράσεων που θα καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους. Επίσης, συζήτησαν με τον βουλευτή θέματα που αφορούν τις συντάξεις τους και την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να λειτουργήσει ως ομπρέλα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι και οι συνταξιούχοι. Στο πλαίσιο αυτό, χορήγησε κοινωνικές παροχές και ουσιαστικές ελαφρύνσεις που ανέρχονται συνολικά, μόνο για έναν χρόνο, σε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η αύξηση της βασικής σύνταξης του Ο.Γ.Α. και το έκτακτο προνοιακό βοήθημα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ανασφάλιστους υπερήλικες, ενώ έρχονται άμεσα οι αυξήσεις ύψους 7,5% για τους συνταξιούχους εκτός προσωπικής διαφοράς, όπως και η οριστική και πλήρης κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλους χωρίς εξαίρεση τους μισθωτούς, δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

«Πρόκειται για παροχές με απολύτως μετρήσιμο κοινωνικό αντίκτυπο», υπογράμμισε ο κ. Μαραβέγιας, «που καταδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και την δέσμευση της Ν.Δ. να εφαρμόσει ό,τι υποσχέθηκε στους Έλληνες το 2019, μέχρι κεραίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει