Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας στο πλευρό των καθαριστριών-ων

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Διοίκηση του Συλλόγου μας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα του Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, εκφράζοντας την πραγματική αλληλεγγύη και στήριξη με αφορμή την σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων.

Γι’ ακόμα μια φορά είναι στο δρόμο του αγώνα, παλεύοντας για τα αυτονόητα, ενάντια στην πολύχρονη ομηρία που τους οδήγησαν οι αντεργατικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μνημονιακών και μη.

Κάθε μέρα στα σχολεία προσφέρουν στα παιδιά και στα εγγόνια μας την καθαριότητα και για την φιλότιμη εργασία τους αντιμετωπίζουν τις απαράδεκτες σχέσεις εργασίες πολλών ταχυτήτων (π.χ. οι μόνιμες, οι συμβασιούχες έργου και της μερικής απασχόλησης).

Αμείβονται με ελάχιστα, πολλές φορές και με καθυστέρηση πληρωμών και δεν έχουν πραγματική υγιεινή και ασφάλεια στην ανθυγιεινή εργασία που κάνουν καθημερινά.

Ζητάμε να δοθεί άμεσα η λύση στα αιτήματά τους: το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τις αυξήσεις στους μισθούς, την υπογραφή της κλαδικής Σ.Σ.Ε. με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η Διοίκηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει