Ολοκληρώθηκε ο διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός για την μεταφορά των μαθητών

Αντιπεριφερειάρχης Δ. Κολυνδρίνη: “Η Περιφερειακή Ενότητα με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια μεταφοράς των μαθητών, πραγματοποίησε έγκαιρα και ολοκλήρωσε διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς για δύο σχολικά έτη 2016-2018”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Από την Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων πραγματοποιήθηκε διεθνής ανοικτός διαγωνισμός για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης για 2 έτη 2016-2018, προϋπολογισμού 3.853.504€ καθώς και του δικαιώματος προαίρεσης σε ποσοστό έως 20% για το σχολικό έτος 2016-2017 & έως 50% (20% δικαίωμα προαίρεσης +3μηνη παράταση) για το σχολικό έτος 2017-2018.

Ο εν λόγω διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και αφού ελέγχθηκε η νομιμότητα της διαδικασίας και των σχεδίων σύμβασης από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ελεγκτικού συνεδρίου, εγκρίθηκε με την αριθμ. 13/2016 πράξη του, υπεγράφησαν 35 σχετικές συμβάσεις, για μεταφορά με λεωφορεία και οι υπόλοιπες 34 συμβάσεις αφορούν τη μεταφορά μαθητών (συμπεριλαμβανομένων και των Αμεα) με taxi.

Σε σύνολο 135 δρομολογίων του ανοικτού διαγωνισμού (60 δρομολόγια με λεωφορεία και 75 δρομολόγια με taxi) υπογράφηκε σύμβαση για δύο χρόνια και για τα 60 των λεωφορείων, ενώ από τα 75 δρομολόγια των taxi υπογράφηκε διετής σύμβαση για τα 59 δρομολόγια. Για τα 16 άγονα καθώς και τα νέα που προέκυψαν, αποφάσισε η Οικονομική επιτροπή σύμφωνα με το νόμο την παράταση τυχών υπαρχουσών και την ανάθεση με διαπραγμάτευση, υπογράφοντας σχετικά 12 συμβάσεις. Το ίδιο προβλέπεται και για την φετινή σχολική χρονιά, όπου υπάρχει η δυνατότητα θα παραταθούν οι περσινές συμβάσεις και για τις υπόλοιπες ανάγκες αυτές θα καλυφθούν με ανάθεση κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Έχοντας υπόψη τα περσινά δεδομένα και κάποια εικόνα από τα φετινά καθόσον ακόμα διαφοροποιούνται οι ανάγκες, μέχρι αυτή την στιγμή με μσθωμένα οχήματα μεταφέρονται περίπου 1400 μαθητές και για μετακινήσεις μαθητών με δημόσια συγκοινωνία έχουν δοθεί στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για να μοιραστούν στα σχολεία 2.800 ΕΜΔ.

Το έργο της μεταφοράς μαθητών υλοποιείται βάσει των διατάξεων της αριθμ. 24001/2013 ΚΥΑ, η οποία ορίζει ως κριτήριο θεμελίωσης του δικαιώματος μεταφοράς την απόσταση κατοικίας του μαθητή από το σχολείο φοίτησής του, πρώτα με δημόσια συγκοινωνία (με ΕΜΔ): τα 1,2 χλμ. για τους μαθητές του δημοτικού, 2,5 χλμ. για του μαθητές γυμνασίου και 4 χλμ. για του μαθητές Λυκείου, στη συνέχεια αν δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία με δημόσια σύμβαση, τα 1,2 χλμ. για τους μαθητές του δημοτικού, 3 χλμ. για τους μαθητές γυμνασίου και 5 χλμ. για τους μαθητές Λυκείου. Στην περίπτωση που η μεταφορά καταστεί αδύνατη με τους δύο ανωτέρω τρόπους ή είναι οικονομικά ασύμφορη, τότε η μεταφορά γίνεται από το γονέα και του χορηγείται το επίδομα (0,35 € /χλμ). Επιπλέον ορίζεται ότι δικαιολογείται ένα μεταφορικό μέσο στην ίδια διαδρομή, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, ταυτόχρονα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και για να δικαιολογηθεί δεύτερο μεταφορικό μέσο πρέπει να μεσολαβεί χρόνος αναμονής του μαθητή μεγαλύτερος των 90 λεπτών.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφερειακή Ενότητα με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια μεταφοράς των μαθητών, πραγματοποίησε έγκαιρα και ολοκλήρωσε διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς για δύο σχολικά έτη 2016-2018. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στη μαθητική κοινότητα, ακούμε τα αιτήματά τους και διενεργούμε έγκαιρα τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με την ασφαλή μεταφορά τους. Ευελπιστούμε στο μέλλον και το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας να ενσκήψει στα προβλήματα των μαθητών και να εξετάζει πιο προσεκτικά και ανά περιοχή την διαδικασία μεταφοράς τους και όχι συνολικά, μιας και τα γεωγραφικά κυρίως χαρακτηριστικά της μιας περιοχής με την άλλη είναι εντελώς διαφορετικά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει