ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Την Πρωτομαγιά τιμάμε τους νεκρούς μας

“Όλοι στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 10.30 το πρωί…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία οι Επιτροπές αγώνα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους άνεργους, τους νέους, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 1ης του Μάη στις 10.30 το πρωϊ στην πλατεία Πανεπιστημίου. Για να τιμήσουμε τους νεκρούς αδελφούς μας όχι μνημονεύοντας τους, αλλά κάνοντας επιθεώρηση των δυνάμεών μας. Για να τιμήσουμε όλους όσοι έδωσαν την ζωή τους για να έχουν δικαιώματα στην δουλειά τους και στην ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση για να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Τιμάμε τους νεκρούς μας στο Σικάγο του 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 1936, τους διακόσιους κομμουνιστές της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του ’44. Μόνο ο ργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προύποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Η εργατική τάξη πρέπει να ανασυντάξεις τις δυνάμεις της και να οργανώσει την πάλη της όχι για να γίνει η εργάσιμη μέρα πιο δίκαιη, αλλά να καταργηθεί η εκμετάλλευση και να οικοδομηθεί μία άλλη κοινωνία, όπου στο επίκεντρο θα είναι ο εργαζόμενος λαός και οι ανάγκες του και όχι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες που η μόνη τους έννοια είναι το πως θα μπορέσουν να μεγαλώσουν τις περιουσίες τους.

 

Να οικοδομήσουμε μία κοινωνία χωρίς φτώχεια και ανεργία, όπου η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι καθολικά για όλους, δημόσια και δωρεάν και όχι εμπόρευμα όπως τώρα. Όλοι οι συνταξιούχοι θα απολαμβάνουν τους κόπους της ζωής τους και δεν θα μετράνε τις δεκάρες για να πάρουν ένα κουλούρι. Όπου ο νέος άνθρωπος θα μπορεί να προγραμματίσει την ζωή του, να κάνει οικογένεια, παιδιά και δεν θα ζεί μέχρι τα 40του με τους γονείς του γιατί τον τσακίζει η ανεργία και η ανασφάλεια. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον πείρα. Γνωρίζουμε ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε απολύσεις.

Οι βιομήχανοι αξιοποιούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλες οι άλλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στην υλοποίηση αυτών των αντεργατικών μέτρων η εργοδοσία και η κυβέρνηση  πιστό σύμμαχό της έχει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και μία σειρά Εργατικά κέντρα μεταξύ των οποίων και το ΅Εργατικό Κέντρο Βόλου. Όλοι αυτοί που αποτελούν τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, λειτουργούν υπονομευτικά στο εργατικό κίνημα και ως Πέμπτη φάλαγγα .

Γιατί στήριξαν χωρίς καν προσχήματα την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, ακόμη και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Πριν λίγες μέρες στα κρυφά και μουλωχτά έτρεξαν κατά παραγγελία της μεφαλοεργοδοσίας να υπογράψουν για άλλη μία χρονιά τον επαίσχυντο και άθλιο μισθό των 586 και 511ευρώ, ούτω ώστε να μην έχει εμπόδια η ανάπτυξη που έρχεται ! Υπέγραψαν στην Ομοσπονδία Τουρισμού την κατάργηση του πενθήμερου- 40 ωρου και επέτρεψαν στους μεγαλοξενοδόχους την συνεχόμενη εργασία μέχρι των εργαζόμενων.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) όχι μόνον συμπορεύεται μαζί τους αλλά το πάει και ένα βήμα παραπάνω. Στηρίζει την ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια για να είναι κερδοφόρα και ανταγωνιστική γιατί αλλιώς θα κλείσει σκορπώντας στην ατμόσφαιρα ρύπους που δημιουργούν καρκίνους και άλλες ασθένειες στους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Βόλου. Έχετε διαβάσει τις ανακοινώσεις που αν δεν είχαν την υπογραφή ΕΚΒ, θα έλεγες χωρίς σκέψη ότι είναι ανακοίνωση της ΑΓΕΤ και μετά με απορία μας ρωτάνε γιατί τους λέμε εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν η «δίκαιη ανάπτυξη» και το τέλος των μνημονίων θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή των εργατικών και λαίκών αγώνων, με την καταλήστευση των λαών, με το ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων. Τα κέρδη τους αυξάνουν με τον ιδρώτα μας και το αίμα των εργατών, είτε σε ειρήνη είτε σε πόλεμο.

Γι αυτό δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη, δεν θα γίνομαι κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Γι αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν
  • Να κλείσουν οι Βάσεις και να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές που είναι εκτός Ελλάδας
  • Καμία δαπάνη για νατοίκούς εξοπλισμούς
  • Σύγχρονοι δούλοι  για τα κέρδη τους δεν θα γίνουμε
  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 ευρώ βασικό μισθό, ως βάση για αυξήσεις
  • Μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Προσλήψεις σε Παιδεία και Υγεία
  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαίκής κατοικίας και περιουσίας
  • Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στους μεγάλους αγώνες και τις εξεγέρσεις Προλετάριοι όλων των χωρών Ενωθείτε  μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ

Ζήτω η 1η Μάη

Ζήτω η παγκόσμια εργατιά

Όλοι στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 10.30 το πρωί. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει