Παρέμβαση στην πύλη της ΣΟΒΕΛ

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μαζική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στην πύλη του εργοστασίου της ΣΟΒΕΛ στον Αλμυρό, από τους απεργούς χαλυβουργούς του εργοστασίου της «ΣΙΔΕΝΟΡ». Καθ’ οδόν προς την Αθήνα, οι απεργοί της «ΣΙΔΕΝΟΡ» σταμάτησαν στο χαλυβουργείο της ΣΟΒΕΛ και έστησαν μικροφωνική. Απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους του χαλυβουργείου, τους κάλεσαν να οργανωθούν στο ταξικό μας Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας  «Μήτσος Παπαρήγας» και να ενώσουν τις φωνές στους στον αγώνα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις.

Θυμίζουμε πως ο όμιλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο μεγαλύτερος μεταλλουργικός όμιλος της χώρας,  στον οποίο ανήκει και το χαλυβουργείο της ΣΟΒΕΛ, δείχνει ότι τόσο στην κρίση τους όσο και στην «ανάπτυξη» τους, χαμένοι βγαίνουμε εμείς οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου. Οι εργαζόμενοι του ομίλου έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές από το 2012 και παρότι υπάρχει ανάκαμψη του ομίλου, ο όμιλος αρνείται να επαναφέρει τους μισθούς των εργατοϋπαλλήλων.

Τα αιτήματα των συναδέλφων περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα:
Αύξηση 6% για το 2019 για όλους του συναδέλφους και 8% για το 2020
Αυξήσεις σε όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους
Επίδομα βάρδιας 130€ μεικτά/μήνα
Βελτίωση του τρόπου υπολογισμού του πριμ παραγωγής.
Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής & Ασφάλειας έτσι ώστε να σταματήσουν η φθορά της υγείας των εργαζόμενων και τα πολλαπλά εργατικά ατυχήματα στον όμιλο.
Οι συνάδελφοι μεταλλεργάτες τόνισαν τα εξής:
«Η δική μας νίκη θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου, για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και μετά από πολλά χρόνια μια ποιοτική αλλαγή στη ζωή μας. Ένα είναι σίγουρο: Όποιος δεν μοιραστεί τον αγώνα, θα μοιραστεί την ήττα!», τονίζουν  στην ανακοίνωση που μοίρασαν στους εργαζόμενους της ΣΟΒΕΛ.

Σημειώνουν ότι «αφού όλο το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίσαμε την πλήρη αδιαλλαξία της επιχείρησης, αφού έχουμε υποστεί μια παράνομη, παράτυπη, καταχρηστική και κυρίως εκδικητική διαθεσιμότητα 2 1/2 εβδομάδων, χθες η εργοδοσία μάς έσυρε στα Δικαστήρια γιατί ζητάμε τα αυτονόητα, δηλαδή το δίκιο μας μετά από δέκα χρόνια μειώσεων.

Δεν μας τρομάζουν! Δεν μας λυγίζουν!

Σας καλούμε να μη μείνετε αμέτοχοι, μια και ο συγκεκριμένος αγώνας αφορά όλους μας. Να οργανωθείτε στα συνδικάτα! Να σταθείτε στο πλευρό μας αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουμε, έναν αγώνα που μπορεί με τη βοήθειά σας να ανοίξει τον δρόμο για αυξήσεις και κατακτήσεις για όλους μας».

Η αλλαγή της βάρδιας στην πύλη της ΣΟΒΕΛ μετατράπηκε σε μια συγκέντρωση αλληλεγγύης, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς. Στο πλευρό των απεργών της ΣΙΔΕΝΟΡ βρέθηκε το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» καθώς και άλλα ταξικά συνδικάτα της περιοχής μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει