Παρουσίαση υποψηφίων Λαϊκής Συσπείρωσης

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εκδήλωση παρουσίασης δεκάδων αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΛΟΥ πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου στο θεατράκι στην Πλατεία Αναύρου.

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΤΕ Μαγνησίας για να συνεχιστεί η άνοδος του ΚΚΕ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική στην τοπική διοίκηση, που με συνέπεια υπηρετούν όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Για να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που προωθείται και μέσα από την τοπική διοίκηση.

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους και εξειδικεύουν τα στελέχη τους στην Περιφέρεια και στους δήμους, η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με την εφαρμογή των αντιλαϊκών δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της στήριξης της αστικής τάξης από το Ταμείο Ανάκαμψης, της νέας διεθνούς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που ξεδιπλώνεται και της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων για το μοίρασμα των αγορών όπως τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ Τάσος Τσιαπλές αναφέρθηκε και στις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες φωτιές στη Μαγνησία προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων. Είπε ότι οι περιφέρειες και οι δήμοι σήμερα αποτελούν ένα ακόμα μηχανισμό του ίδιου αστικού αντιλαϊκού κράτους, το οποίο για παράδειγμα, ενώ μπορεί να στέλνει τα ΜΑΤ να επιβάλλουν την έξωση φτωχής οικογένειας στα Πατήσια για χρέος 800 ευρώ, χτυπώντας με γκλομπ και χημικά διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και τον βουλευτή του ΚΚΕ που διαδηλώνουν ενάντια στις κατασχέσεις λαικών σπιτιών, να διασφαλίζει την συνέχιση της καρκινογόνας καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, χτυπώντας τους διαδηλωτές που αντιδρούν, να συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με την παρουσία 2 διμοιριών ΜΑΤ για να προστατευθεί από τον εχθρό λαό η περιφερειακή αρχή Αγοραστού, αλλά δεν μπορεί να προστατέψει το λαό από τις πυρκαγιές, όπως και εδώ στην Μαγνησία, από μια πυρκαγιά που ξεκίνησε σε πεδινή έκταση, με εύκολη πρόσβαση, που έκαψε μεγάλο τμήμα του νομού και είχε ως αποτέλεσμα 2 νεκρούς, 3 πυροσβέστες τραυματίες, άκρως επικίνδυνες εκρήξεις βλημάτων στην αποθήκη πυρομαχικών του στρατού στην Ν. Αγχίαλο, καμένα σπίτια, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά με τραγικό τρόπο, την απουσία μέτρων πυροπροστασίας και του αναγκαίου και έγκαιρου σχεδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δήμων, γιατί αυτά τα θεωρούν «κόστος», αφού δεν αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο.

Συνεχίζοντας ο Τάσος Τσιαπλές έκανε εκτενή αναφορά στα αντιλαϊκά πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής Αγοραστού επισημαίνοντας: “Ο κ. Αγοραστός που αυτοπροβάλλεται ως περιφερειάρχης των «έργων», κρύβει ότι η πλειοψηφία όσων έκανε (μεταφορές, υποδομές για τουρισμό, ΑΠΕ, κλπ) εξυπηρετούν κυρίως ανάγκες του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι τις λαϊκές ανάγκες, με μεγάλο κόστος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Ελάχιστες είναι οι παρεμβάσεις της, κυρίως αποκαταστάσεις ζημιών από πλημμύρες και όχι ολοκληρωμένος σχεδιασμός, ουσιαστική χρηματοδότηση και έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, από πλημμυρικά φαινόμενα της Θεσσαλίας γενικότερα και ειδικότερα του Ν. Μαγνησίας, που χτυπήθηκε αρκετές φορές από πλημμύρες, τόσο μέσα στην πόλη του Βόλου, όσο και στον Αλμυρό, στα χωριά του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και στα νησιά της Σκοπέλου και της Σκιάθου.

Για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, μιας και είμαστε περιοχή με αρκετή σεισμική δραστηριότητα, αλλά και την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων περιοχών της Θεσσαλίας, που ζουν 3 χρόνια τώρα στα κοντέινερ, χωρίς να προχωρούν οι κατεδαφίσεις, οι ανεγέρσεις νέων σπιτιών αφού δεν έχουν πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Δεν έχει να επιδείξει καμιά αγωνιστική διεκδίκηση της ολοκλήρωσης της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου και των συνοδών έργων που χρειάζονται για την αξιοποίηση των νερών του, ούτε τίποτα ουσιαστικό για την επίλυση του μεγάλου υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας και του Ν. Μαγνησίας.

Δεν έκανε καμία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πολύπαθου φράγματος «Παναγιώτικο», στην λιμνοδεξαμενή «Ξεριά» Αλμυρού, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο αγωγός μεταφοράς νερού και του δικτύου άρδευσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων, όπως και η κατασκευή των συνοδών φρεατίων αντιπληγματικής βαλβίδας, εξαερισμού και εκκένωσης. Η λιμνοδεξαμενή Πανόρμου Σκοπέλου, που παραλείφθηκε το 2011, δεν λειτούργησε ποτέ, γιατί έχει σοβαρά προβλήματα. Τα επίσης πολύπαθα υδραυλικά έργα κλειστού δικτύου άρδευσης Δ.Δ. Μακρυράχης και Πουρίου Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Ο ταμιευτήρας της Κάρλας, για τον οποίο επαίρεται ο κ. Αγοραστός ότι ολοκλήρωσε πριν 5 χρόνια, δεν έχει ουσιαστικά φορέα διαχείρισης, μεγάλο κόστος λειτουργίας κυρίως για την άντληση του νερού από τον Πηνειό αφού δεν προχώρησε ο αγωγός μεταφοράς νερού δια της βαρύτητας από το θυρόφραγμα της Γυρτώνης στον Πηνειό, ενώ έχει αρκετά έργα που σχετίζονται με την βιωσιμότητά του, τα οποία δεν έχουν γίνει.

Και επιπλέον συμφωνεί με την επιβολή του πράσινου τέλους στο νερό με βάση την οδηγία της Ε.Ε, απλά να είναι λιγότερο, με την κατασκευή με ΣΔΙΤ των περισσότερων έργων ταμίευσης νερού που σχεδιάζονται”.

Τέλος στην ομιλία του ο Τάσος Τσιαπλές κάλεσε τον λαό να στηρίξει την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις εκλογές του Οκτωβρίου για να δυναμώσει περισσότερο ο αγώνας του λαού:

Για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με ΣΣΕ, κατώτερες εγγυημένες τιμές αγροτοπαραγωγού και μέτρα μείωση του κόστους παραγωγής. Ενάντια στη φοροληστεία και στους πλειστηριασμούς. Για την δραστική μείωση ή κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, της άμεσης φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο με φορολόγηση στο 45% των κερδών του και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο.

Για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σύγχρονο και επαρκή εξοπλισμό των υποδομών, ασθενοφόρων, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.

Για να μη μεταφέρονται αρμοδιότητες στις Περιφέρειες και τους Δήμους, που πρέπει να ανήκουν στο κεντρικό κράτος, όπως της υγείας-πρόνοιας, παιδείας και πρέπει να είναι δωρεάν για όλους. Για κάλυψη των αναγκών σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, φοιτητικές εστίες, για υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερους χώρους, δίχως χαράτσια.

Για την μείωση των ανταποδοτικών τελών με προοπτική την κατάργησή τους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, των ΣΔΙΤ, των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκών και των μισθών των εργαζομένων Περιφέρειας και Δήμων.

Για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στελέχωση της Περιφέρειας και των Δήμων με προσλήψεις μόνιμου & πλήρους απασχόλησης προσωπικού.

Για τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών απο πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης.

Για την αφαίρεση της εκμετάλλευσης των εθνικών δρόμων απ’ τους ιδιώτες και κατάργηση των διοδίων.

Για την δημόσια και δωρεάν κάλυψη για τον λαό σε αναγκαίες υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης. Για την ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου και των άλλων έργων ταμίευσης νερού, την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων χωρίς ιδιώτες, για την προστασία των δασών και τη μετατροπή τους σε λαϊκή περιουσία.

Για την προστασία του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων, την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων, την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας (επαρχιακού, αγροτικού).

Για ολοκληρωμένο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, με επίκεντρο την ανακύκλωση στην πηγή, την απαγόρευση της καρκινογόνας καύσης από βιομηχανίες, χωρίς επιβάρυνση του λαού, με σεβασμό στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Ενάντια στους αντιλαϊκούς επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στην ενέργεια (αιολικά, φ/β, LNG), στο νερό, που πρέπει να είναι φθηνά κοινωνικά αγαθά προσβάσιμα σε όλους.

Για την κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου της Περιφερειακής & Τοπικής διοίκησης, που διαμόρφωσαν και υπηρέτησαν όλες οι αστικές δυνάμεις.

Για την καθιέρωση ως πάγιου εκλογικού συστήματος της απλής και ανόθευτης αναλογικής για την εκλογή όλων των οργάνων περιφερειών και δήμων, όπως και των βουλευτών και στους μαζικούς φορείς, χωρίς β’ γύρο και πλαφόν.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ από τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ

1 ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ

2 ΓΕΩΡΓΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Αγρότης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας

3 ΓΚΑΤΖΗ ΔΡΟΣΟΥΛΑ Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας

4 ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Δημοσιογράφος, Συνταξιούχος

5 ΖΩΤΗΣ ΦΟΙΒΟΣ Φοιτητής, Κινηματογραφιστής

6 ΚΑΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Μουσικός, Μέλος του ΔΣ Σωματείου Μουσικών ο “ΑΠΟΛΛΩΝ”

7 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Εκπαιδευτικός Β’ θμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου

8 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΑ Συνταξιούχος υπάλληλος ΔΕΥΑΜΒ

9 ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος

10 ΚΑΡΜΠΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ Ψυχολόγος, Πρόεδρος Συλλόγου Ειδικού Βοηθητικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας

11 ΚΑΡΥΔΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΕΥΗ) Δημοτικός Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

12 ΚΑΤΣΙΟΥΛΑΣ ΘΩΜΑΣ Μαθηματικός , Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός

13 ΚΟΥΡΑΒΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δημοτικός Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

14 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Συνταξιούχος Δικαστικός Υπάλληλος

15 ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Ιδιωτική Υπάλληλος

16 ΠΛΑΓΕΡΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Καθαρίστρια, Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Ν.Μαγνησίας

17 ΡΟΥΣΗ – ΚΩΤΗ ΑΓΟΡΗ (ΡΙΤΣΑ) Συνταξιούχος Δασκάλα, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών

18 ΡΟΥΣΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Συνταξιούχος Μεταλλεργάτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ

19 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Συνταξιούχος Μεταλλεργάτης

20 ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ Μηχανολόγος – Χωροτάκτης Μηχανικός, Μέλος ΔΣ Συνδικάτου Μετάλλου, Μέλος Διοικησης ΕΚΒ

21 ΤΣΙΤΣΙΡΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων – Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας

22 ΤΣΟΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αυτοαπσχολούμενος Λογιστής, Μέλος του ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού

23 ΧΑΡΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Συνταξιούχος εκπαιδευτικός Β’θμιας, Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου

Εκλογική Περιφέρεια Σποράδων

1 ΓΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ “Υπάλληλος Δήμου Σκοπέλου”

2 ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΑ – ΔΕΛΑΚΟΥΒΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Συνταξιούχων Σκιάθου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει