Προτάσεις Καλτσογιάννη για την ενδυνάμωση της τοπικής εμπορικής αγοράς

Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γ. Καλτσογιάννης: Οι περισσότεροι τουρίστες και για περισσότερο χρόνο διαμονής στον Βόλο και στο Πήλιο, θα συμβάλλουν και στη τόνωση της αγοραστικής κίνησης

Προτάσεις για την αύξηση της έλευσης τουριστών όλο το χρόνο στον Βόλο ως μια κατηγορία εν δυνάμει καταναλωτών που μπορεί να τονώσει την κίνηση στην εμπορική αγορά της πόλης, κατέθεσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης στην εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων έρευνας η οποία διενεργήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Ο κ. Καλτσογιάννης παρευρέθηκε στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της κίνησης στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων και στην παρέμβασή του, αφού πρώτα συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Απόστολο Οντόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την διεξαγωγή της έρευνας, τόνισε την ανάγκη τόνωσης της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου, το οποίο μάλιστα μετά και την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει αναβαθμιστεί και μπορεί να εξελιχθεί και σε home-port, δηλαδή από εδώ να ξεκινάει και ολοκληρώνεται η κρουαζιέρα.

Επίσης σημείωσε την συμβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου καθώς και την αξιοποίηση άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ υπογράμμισε τις μεγάλες εκδηλώσεις και διοργανώσεις που εξασφαλίζει η Περιφέρεια για την περιοχή με την έλευση πολλών επισκεπτών.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας για τους τζίρους των εμπορικών καταστημάτων στις θερινές εκπτώσεις, απέδειξαν πως οι καταναλωτές λόγω της υπερφορολόγησης και της απουσίας θετικού οικονομικού κλίματος δεν καταναλώνουν στο βαθμό που να εξασφαλίζεται η οικονομική βιωσιμότητα των καταστημάτων. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε τους εμπόρους στην προσπάθεια που καταβάλλουν για υιοθέτηση νέων πολιτικών από την κυβέρνηση, οι οποίες θα τονώσουν την αγορά και παράλληλα υπογραμμίζουμε τη σημασία της έλευσης ακόμη πιο πολλών επισκεπτών στην περιοχή μας. Οι περισσότεροι τουρίστες και για περισσότερο χρόνο διαμονής στον Βόλο και στο Πήλιο, θα συμβάλλουν και στη τόνωση της αγοραστικής κίνησης» τόνισε στην παρέμβασή του ο κ. Καλτσογιάννης.

Για το θέμα των Κυριακών επισήμανε πως «οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να καθορίζουν από μόνοι τους το χρόνο λειτουργίας των καταστημάτων τους, χωρίς καμία επιβολή από την κυβέρνηση» και πρόσθεσε πως «από το 2013 που ισχύει ο Νόμος για τις Κυριακές η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεννόηση με τον εμπορικό κόσμο για κοινό βηματισμό ως προ της εφαρμογή του»”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει