Ψήφισμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ.

Διαβάστε το ψήφισμα, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους μικρομεσαίους αγρότες που βγήκαν ξανά στο δρόμο του αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της ΕΕ και της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), οδηγεί με την πολιτική της, τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση και συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων.

Η πολιτική αυτή ευνοεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες, τους εμποροβιομήχανους, που αγοράζουν πάμφθηνα τα προϊόντα από τους παραγωγούς και τα πουλούν πανάκριβα, επιβαρύνοντας κι άλλο το ήδη κουτσουρεμένο λαϊκό εισόδημα, για να αποκομίζουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη. Τα μονοπώλια που έχουν την εξουσία και τη δύναμη να αποφασίζουν τι, πως και πόσο θα παράγεται σ’ αυτό τον τόπο με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη τους σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Επιπλέον, οι φόροι και τα χαράτσια, η μεγάλη ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας μας πλήττουν από κοινού όλους, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι κυβέρνηση – ΕΕ – μονοπώλια σχεδιάζουν, αποφασίζουν και εφαρμόζουν από κοινού πολιτικές σε βάρος όλων των λαϊκών στρωμάτων, γι’ αυτό και πρέπει να μας βρουν απέναντί τους, σε κοινό αγώνα. Ο αγώνας αυτός πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και να ανοίγει την προοπτική ενός διαφορετικού τρόπου οργάνωσης της παραγωγής και ανάπτυξης, με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι δυνατότητες να εξασφαλιστούν επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή του ελληνικού λαού υπάρχουν, αλλά εμπόδιο σ’ αυτό είναι τα μονοπώλια και η εξουσία τους. Χρειάζεται, λοιπόν, να αγωνιστούμε από κοινού για να φύγουν από τη μέση όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας και απομυζούν τον πλούτο που παράγουμε.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με γνώμονα την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Πρόκειται για το δρόμο του κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής όπου η γη και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία και ο λαός θα έχει την εξουσία στα χέρια του, αφέντης στον πλούτο που παράγει.

Κοινός αγώνας λοιπόν απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας και γι’ αυτό συμπορευόμαστε με τους αγρότες στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Παν/μίου Θεσσαλίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει