“Βόμβες” Παπαδούλη προς το πολιτικό παρεάκι του Σκοτινιώτη – Η ανακοίνωση του υποψήφιου Δημάρχου που ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου

“Έχτισαν πολιτικές καριέρες, κάνοντας βόλτα από κομματικό σε κομματικό μαγαζί, αρκεί να εξυπηρετούνταν προσωπικές σκοπιμότητες…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μια επιβεβλημένη απάντηση

Του Απόστολου Δ. Παπαδούλη, υποψήφιου Δήμαρχου Βόλου

Θεωρώ αυτονόητη και εν τέλει αναμενόμενη την ενορχηστρωμένη επιθετική στάση ορισμένων λίγων στελεχών της «Επιλογής Ευθύνης» στην δική μου υποψηφιότητα, η οποία εκδηλώνεται εδώ και καιρό, με διάφορες προφάσεις.

Αυτονόητη, γιατί από την αρχή υπήρξα σαφής ότι φιλοδοξία μου δεν είναι να αποκαταστήσω την υστεροφημία κανενός από εκείνους που δημιούργησαν, δυστυχώς, τις συνθήκες για να οδηγηθεί η πόλη στη σημερινή κατάσταση. Ήταν τόσο χαμηλά τοποθετημένος ο «πολιτικός και δημιουργικός πήχης» του Δήμου Βόλου, που το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά μόνο το σημερινό.

Ακούω και διαβάζω πολλά και διάφορα σε βάρος μου, είτε ευθύβολα είτε συγκεκαλυμμένα. Για άστοχες διαδικασίες, για λανθασμένους χειρισμούς, για εξωσυμβατικές ενέργειες. Τα παραμύθια κάπως έτσι στήνονται. Πες, πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει. Όμως, και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι τίποτε απ’ όσα προσπαθούν να μου αποδώσουν δεν ισχύει.

Αντίθετα, όλοι θυμούμαστε στην πόλη, ότι αρκετοί, που επικαλούνται αυτές τις διαδικασίες έχτισαν πολιτικές καριέρες, κάνοντας βόλτα από κομματικό σε κομματικό μαγαζί, αρκεί να εξυπηρετούνταν προσωπικές σκοπιμότητες.

Αναμενόμενη, γιατί όταν μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα, όπως η δική μου, έρχεται να αμφισβητήσει «ιδιοκτήτες» (ελέω τίνος;) και επίδοξους «χειριστές φιγούρων του θεάτρου σκιών», τότε η επόμενη αντίδραση είναι η απροκάλυπτη ή η «πολιτισμένη» υπονόμευση.

Τους κατανοώ απόλυτα, γιατί το σενάριο ήταν διαφορετικά στημένο εδώ και δύο χρόνια και είναι, πλέον, γνωστό στην πόλη. Απλώς, τους χάλασα την σούπα.

Επειδή πάντοτε πίστευα και πιστεύω ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς …συμπολίτες, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Ο Βόλος αρκετά έμπλεξε με ντόπιους και εισαγόμενους «ιδιοκτήτες». Καιρός να τελειώνει με όλους τους. Δεν χρειάζεται ιδιοκτήτες. Χρειάζεται ικανούς.

Από την πρώτη στιγμή μίλησα για νέα κανονικότητα. Αυτό σημαίνει, για όσους δεν το κατάλαβαν, ότι η πόλη αφήνει πίσω το παρελθόν της μετριότητας, της άγνοιας και της ανικανότητας και πάει προς τα μπρος, στο νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης, που έχει ανάγκη ο τόπος και η χώρα, και όχι κάποιες παρέες. Υπογράμμισα, επίσης, ότι η σημερινή κατάσταση του Δήμου Βόλου δεν είναι η καλύτερη ώστε να γίνει σκαλοπάτι σε πολιτικές καριέρες, σε βάρος της πόλης.

Ο Βόλος έχει ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν να διοικούν, που γνωρίζουν να δημιουργούν που είναι ικανοί να εμπνέουν και να χτίζουν το όραμα της πόλης και όχι από κάποιους που, στην λαίλαπα, επιλέγουν ψήφο κατά συνείδηση.

Θέλω να επισημάνω, τέλος, ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε το πολιτικό θάρρος να στηρίξει την δική μου ανεξάρτητη αυτοδιοικητική υποψηφιότητα και μέχρι σήμερα η σχέση αυτή έχει προστατευτεί, εκατέρωθεν, ως προς τα συμφωνηθέντα. Πιστεύω ότι η σχέση αυτή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα μέχρι τέλους, χωρίς να επηρεάζεται από κακόβουλες παρεμβάσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει