ΣΟΚ στην ΣΚΙΑΘΟ: Παραλίγο τραγωδία για ανήλικο που εκτινάχτηκε από αέρια αεροπλάνου!

Του προσφέρθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο του Βόλου για περαιτέρω εξετάσεις

Άγιο είχε ένας ανήλικος Ελληνογερμανός, περίπου 10 με 11 ετών, ο οποίος βρίσκονταν για διακοπές στην Σκιάθο, όταν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης εκτινάχτηκε κυριολεκτικά από αέρια αεροπλάνου, το οποίο είχε λάβει θέση προς απογείωση στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης”.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανήλικος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συνοδεύονταν από τον πατέρα του, βρέθηκε αφενός εκτός του αεροδρομίου, αλλά σε εκείνο το σημείο όπου εδώ και χρόνια τουρίστες και ντόπιοι φωτογραφίζουν και βιντεοσκοπούν τις προσγειώσεις των αεροσκαφών, διότι πραγματικά τα αεροσκάφη προσγειώνονται πάνω από τα κεφάλια τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είχαμε να κάνουμε με προσγείωση, αλλά με προετοιμασία απογείωσης, με τον ανήλικο να βρίσκεται εκτός αεροδιαδρόμου αλλά κάποια μέτρα πίσω από το αεροσκάφος το οποίο ετοιμάζονταν, με αποτέλεσμα όταν το σκάφος ξεκίνησε απελευθερώνοντας αέρια, το κύμα αυτών να εκτινάξει κυριολεκτικά τον ανήλικο αρκετά μέτρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του σε διάφορα σημεία.

Άμεσα σήμανε συναγερμός, με το ΕΚΑΒ να καταφθάνει άμεσα στο σημείο, να παραλαμβάνει τον ανήλικο και εν συνεχεία να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγεία Σκιάθου, όπου του προσφέρθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες. Με μέριμνα του ΕΚΑΒ Αθήνων και εφόσον κρίθηκε αναγκαίο για την περαιτέρω εξέταση της κατάστασης της υγείας του ανήλικου, οργανώθηκε άμεσα διακομιδή μέσω θαλάσσης για το Νοσοκομείο του Βόλου.

Δυστυχώς, ήταν ένα ατύχημα που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε, το θέμα είναι να προβληματίσει τους υπεύθυνους και να παρθούν άμεσα, σήμερα κιόλας τα αναγκαία μέτρα, ώστε να γλιτώσουμε στο μέλλον τα χειρότερα.

Το βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί και της επικινδυνότητας:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει