“Σοβαρά και μεγάλα προβλήματα” διαπιστώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο Νοσοκομείο του Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σας ενημερώνουμε ότι κατατέθηκε την Παρασκευή  4/8/2017, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ερώτηση στον Υπουργό Υγείας κο Ξανθό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ”.

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ”».

Σε αναβρασμό βρίσκονται κάτοικοι και κοινωνικοί φορείς του Βόλου από τη συνεχή αποδόμηση του Νοσοκομείου, το οποίο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της περιοχής και στις απαιτήσεις που προκύπτουν. Το  Νοσοκομείο εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες και τα προβλήματά του χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Οι συνεχείς ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πολλών κλινικών και μονάδων του Νοσοκομείου, έχουν σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία αυτών, την αδυναμία ταχείας, άμεσης και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των ασθενών και συνακόλουθα, την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σας κάνουμε γνωστό:

  • Η Γαστρεντερολογική κλινική απουσιάζει του καθημερινού προγράμματος εφημερίας, καθώς ήδη από τριετίας, δεν στελεχώνεται από κανέναν μόνιμο ιατρό, παρά μόνο από έναν επικουρικό.
  • Η Παιδιατρική κλινική έχει μόνο έναν μόνιμο ιατρό και για να λειτουργεί υποτυπωδώς μετακινούνται ιατροί από γύρω περιοχές όπως η Λαμία.
  • Η ΩΡΛ κλινική αντιμετωπίζει επίσης τεράστιο πρόβλημα, αφού χωρίς κανέναν μόνιμο ιατρό αδυνατεί να εφημερεύει καθημερινά.
  • Η Οφθαλμολογική κλινική, στελεχωμένη με έναν μόνο μόνιμο ιατρό επίσης, δεν εφημερεύει καθημερινά.
  • Η Ψυχιατρική κλινική, παρά την πρόβλεψη στελέχωσής της από 6 συνολικά ιατρούς, λειτουργεί μόνο με το Διευθυντή της.
  • Η β’ Παθολογική κλινική πάσχει επίσης, από ελλείψεις μόνιμου προσωπικού αλλά επιπλέον, όπως έχετε ενημερωθεί από σχετικά έγγραφα και αναφορές της Δ/νσης της κλινικής, αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα με τις υλικοτεχνικές κτιριακές υποδομές της που δυσχεραίνουν σοβαρά τη λειτουργία της.

Επίσης, σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν από το τέλος του έτους, λόγω ελλείψεως ειδικευόμενων ιατρών, που θα καταστήσουν δυσχερή τη λειτουργία κλινικών, όπως για παράδειγμα της Ορθοπεδικής και της Γυναικολογικής κλινικής.

Επιπρόσθετα, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του Νοσοκομείου, είχε σταματήσει η έγκριση και η διενέργεια νέων χημειοθεραπειών , ζήτημα που απασχόλησε στο σύνολο της την τοπική κοινωνία και συζητήθηκε και στο Δημοτικό συμβούλιο, αφού καρκινοπαθείς έμεναν χωρίς την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη Μαγνητικού Τομογράφου, γεγονός που καθιστά το Νοσοκομείο του Βόλου, το μοναδικό της Θεσσαλίας με τέτοια έλλειψη και οι πολίτες του Βόλου αναγκάζονται σε καταβολή σημαντικών ποσών σε ιδιωτικά κέντρα, προκειμένου να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία.

Σας γνωστοποιούμε, επίσης ότι , ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι και ιατροί εκφράζουν την απορία τους για την ακολουθούμενη πολιτική της διοίκησης του Νοσοκομείου, καταγγέλλοντας, μάλιστα,  πρακτικές φίμωσης και απαξίωσής τους.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα προκειμένου να στελεχωθεί με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Βόλου και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του;
  • Τι ποσό από τις αυξημένες εισφορές για την Υγεία έχει αποδοθεί από τον ΕΟΠΥΥ στο Νοσοκομείο Βόλου και
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου το Νοσοκομείο Βόλου  να αποκτήσει Μαγνητικό Τομογράφο;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου

Αχμέτ Ιλχάν

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Ανδρέας Λοβέρδος

Κώστας Μπαργιώτας

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει