Σπείρα προσπάθησε να εξαπατήσει πολίτες

Εξακριβώθηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην Ελασσόνα Λάρισας.

Ταυτοποιήθηκαν δύο από τα μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 73 και 61 ετών, ως κάτοχοι-συνδρομητές τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιηθήκαν για την επικοινωνία με τα υποψηφία θύματα και την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, την (07-12-2016) στην Ελασσόνα, προσποιούμενα τους αστυνομικούς, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν οκτώ ημεδαπούς και να τους αποσπάσουν χρήματα, για δήθεν απεμπλοκή συγγενικών τους προσώπων από τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν με αποτέλεσμα θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό άλλων ατόμων.

Το συνολικό παράνομο όφελος που επιχείρησαν να αποκομίσουν, ανέρχεται στις (140.000) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή των ανωτέρω δραστών και σε παρόμοια αδικήματα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει