Στην Εφορία του Βόλου με τα τρακτέρ τους αποφάσισαν να κατέβουν οι αγρότες της Μαγνησίας

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 11.00 το πρωί

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/01/2018 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και συμμετείχαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Νότιου Πηλίου, Ζαγοράς, Μακρυράχης, Πουρίου, Αλμυρού- Σούρπης, Κερασιάς και η Επιτροπή Αγώνα μπλόκου Αερινού και αφού συζητήθηκαν επικυρώθηκαν τα παρακάτω αιτήματα:

1) Κατώτερες-εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των παραγωγών

2) Καμία κατάσχεση πρώτης και δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που είναι στο κόκκινο, συνολικής αντικειμενικής αξίας εως 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων, και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000ευρώ.

3) Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση τεκμηρίων. Ατομικό αφορολόγητο 12.000ευρώ με προσαύξηση για κάθε παιδί 3.000ευρώ.Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

4) Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μέσα.

5) Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, φθηνό αγροτικό ρεύμα και νερό όπως στους βιομήχανους.

6)  Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών 12.000Ευρώ με προσαύξηση 3.000 Ευρώ για κάθε παιδί.

7) Όχι στην αύξηση του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, στάβλους, αποθήκες κλπ.

8) Κατάργηση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με τζίρο 40.000ευρώ.

9) Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων σε ΕΛΓΑ,ΟΓΑ στις ασφαλιστικές εισφορές.Μείωση των ορίων ηλικίας στα 60 για τους αγρότες και 55 για τις αγρότισσες.

10) Άμεση εξόφληση των ενισχύσεων και αποζημιώσεων που είναι σε εκρεμότητα. Ο ΕΛΓΑ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ που θα καλύπτει, και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική και ζωική παραγωγή.

Με τα παραπάνω αιτήματα και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κύρηξε η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αποφασίσαμε για την Τετάρτη 24/1/2018 και ώρα 11 π.μ Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας με αγροτικά μηχανήματα έξω από την εφορία Βόλου.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ & ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει