Στις εργασίες για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου η Δωροθέα Κολυνδρίνη

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αυτοψία στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου πραγματοποίησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη συνοδευόμενη από μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μηχανικούς της αναδόχου εταιρείας.

Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή 1,7 χλμ οδικού έργου για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με νέα χάραξη στο τμήμα Χάνια – Κισσός με προϋπολογισμό 4,4 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όλες οι συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο θα γίνονται με ισόπεδους κόμβους.

Το έργο αποτελείται από:

• Αρτηρία με ελεύθερη πρόσβαση από παρόδια ιδιοκτησίας και τοπικό δίκτυο
• Δύο ισόπεδους κόμβους σύνδεσης με το οδικό κύκλωμα Πηλίου ( Ι/Κ Χανίων και Ι/Κ Τσαγκαράδας)
• Ισόπεδο κόμβο πρόσβασης προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Θα εφαρμοστεί τυπική διατομή πλάτους 5,5/7,0m

– Λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 2,5μ
– Λωρίδα καθοδήγησης 0,25μ
– Έρεισμα πλάτους 0,75μ και επένδυση των πρανών με φυτική γη στις θέσεις των επιχωμάτων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε τα εξής: «Οι εργασίες για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου με την δημιουργία του νέου δρόμου και των τεχνικών έργων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Πρόκειται για ένα έργο που αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες όλων των κατοίκων του Πηλίου και που μετά την ολοκλήρωσή του θα δύναται να λειτουργεί απρόσκοπτα το Χιονοδρομικό Κέντρο χωρίς να επηρεάζει την ομαλή, ασφαλή και βέλτιστη μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών του ανατολικού Πηλίου. Ένα ακόμα όραμα που γίνεται πράξη.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει