Στρατηγόπουλος στο Marconi 96,1 F.M.: Η μετεγκατάσταση της έδρας του Δικηγορικού Συλλόγου στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης

ΑΚΟΥΣΤΕ το ΗΧΗΤΙΚΟ: Αδυνατώ να προσδιορίσω θέση για το Δικαστικό Μέγαρο, όταν η πολιτεία δεν έχει σαφή και συγκεκριμένη θέση για το ζήτημα. Θα ήθελα, μετά από συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης και των Κτιριακών Υποδομών, να αποκρυπτογραφήσω ποιά είναι η πραγματική τους βούληση

Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Συλλόγου αλλά και στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη.

Ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια και αναφερθείς στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης, είπε χαρακτηριστικά: “Θα μου επιτρέψετε να πω ότι πρωτίστως αφορούν κάποιες προτεραιότητες που σχετίζονται με την πολύ καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Συλλόγου. Η διαπίστωση η δική μου είναι ότι ο Σύλλογος έχει εξαιρετικά μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και στο οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο και στο επίπεδο των υπηρεσιών που μπορούν και δικαιούνται να έχουν τα μέλη του. Αναφέρομαι επί της ουσίας σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες για να αντικαταστήσουμε τις υπηρεσίες με φυσικό τρόπο που παρέχονται μέχρι τώρα. Αναφέρομαι στο θέμα της οργάνωσης της βιβλιοθήκης, που δεν είναι στα καλύτερά της και μπορεί να είναι στα καλύτερά της. Αναφέρομαι σε υπηρεσίες οι οποίες μπορούν να παρασχεθούν από απόσταση, όπως οι υπηρεσίες έκδοσης των διπλοτύπων, που θα αποσυμφορήσουν εν πάσει περιπτώση και τις στενάχωρες εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Αναφέρομαι βεβαίως σε μία προοπτική συντεταγμένης μετεγκατάστασης της έδρας του Συλλόγου, μην το μπερδεύουμε με το γενικότερο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου, ώστε να αποκτήσει πλέον ο Σύλλογος έναν αξιοπρεπή και λειτουργικό χώρο, όπου και οι ίδιες οι υπηρεσίες του και οι συνάδελφοι θα μπορούν να αισθάνονται πραγματικά ότι βρίσκονται στην έδρα ενός Δικηγορικού Συλλόγου όπως τους αξίζει”.

Ερωτηθείς σχετικά με την θέση του σε ότι αφορά το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα, ο κ. Στρατηγόπουλος δήλωσε: “Προσωπικά αδυνατώ να προσδιορίσω θέση, όταν η ίδια η πολιτεία, τα αρμόδια όργανά της, το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι Κτιριακές Υποδομές, δηλαδή η κατασκευαστική εταιρεία του δημοσίου, δεν έχουν σαφή και συγκεκριμένη θέση για το ζήτημα αυτό… Δυστυχώς είναι ένα ζήτημα που οι αρμοδιότητες του Δικηγορικού Συλλόγου δεν μπορούν να δώσουν τη λύση. Μακάρι να συνέβαινε το αντίθετο… Είναι ένα ζήτημα που αποτελεί κλασική περίπτωση άρνησης της πολιτείας να αναλάβει δικές της αποκλειστικές αρμοδιότητες. Δεν ξεκαθαρίζει δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια τί θέλει σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα. Θέλει και μπορεί να υπάρχει νέο Δικαστικό Μέγαρο; Το λέω με βάση τις οικονομικές της δυνατότητες. Θέλει στο συγκεκριμένο χώρο που βρίσκεται σήμερα, μετά από μερικό ή ολικό αποχαρακτηρισμό του κτιρίου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο και δεν μπορεί να γίνει επέμβαση; Αν δεν θέλει αυτό το οποίο μόλις προανέφερα, πού θέλει να γίνει το καινούργιο Δικαστικό Μέγαρο; …Λέω λοιπόν ότι πριν εκφράσω συγκεκριμένη θέση, θα ήθελα να εξαντλήσω μετά από συνάντηση και με στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, αν όχι με τον ίδιο τον υπουργό και με στελέχη των Κτιριακών Υποδομών, να αποκρυπτογραφήσω ποιά είναι η πραγματική τους βούληση σε σχέση με αυτό το θέμα”, κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει