Συγκέντρωση εργατικών σωματείων και πορεία στο Βόλο για τα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 19/3/21 συγκέντρωση των σωματείων και φορέων του Βόλου για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Την ομιλία έκανε ο Τσιτσιρίκης Παναγιώτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ένας χρόνος πανδημίας και εμείς μετράμε τους νεκρούς μας, αυτούς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, τα πετσοκομμένα εισοδήματά μας, μετράμε τους ανέργους μας και τις ΜΕΘ που δεν άνοιξαν ποτέ, τις ιδιωτικές κλινικές που δεν επιτάχθηκαν.

Ένας χρόνος τώρα και το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή μας όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, παραμένουν υποστελεχωμένα χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό αφού η κυβέρνηση με την πολιτική της μειώνει περαιτέρω τις δαπάνες για την Υγεία.

Η κυβέρνηση από την άλλη μετράει τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που έχει στα συρτάρια της, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από πακέτα ενίσχυσης, το ζεστό χρήμα που έχει δώσει στους κλινικάρχες, μετράει τις περικοπές για την υγεία και την παιδεία. Αντί να προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό δίνει δεκάδες εκατομμύρια για να προσλάβει αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια! την ίδια στιγμή στην ιδιωτική υγεία θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού.

Όμως τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Για αυτό και συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στα μέτρα που έστρωσε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας τον ένα μέτρο καταστολής και απαγόρευσης μετά το άλλο.

Φοβούνται συνάδελφοι την οργανωμένη αντίδρασή μας, την οργανωμένη απειθαρχία μας.Αν νομίζουν πως λόγω της πανδημίας θα περάσουν αναίμακτα τις ανατροπές του αιώνα είναι γελασμένοι.

Συνάδελφοι όλο αυτό το διάστημα πρωτοστατούμε μέσα στους χώρους δουλειάς να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους μας ώστε κανένας να μην μείνει μόνος τους, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ΕΚΒ που τηρεί σιγή ιχθύος όλο αυτό το διάστημα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους τίμιους συνδικαλιστές να τους γυρίσουν την πλάτη.

Να δώσουμε εργατική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Να απαιτήσουμε

Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ανοιχτά σχολεία και σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία τους. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (ΒΙΠΕ, βιομηχανικές μονάδες, Market κ.α.) και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων. Αγώνα ενάντια στο τσάκισμα μισθών και συντάξεων. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.»

Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει