Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στις εκδηλώσεις της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Δήμος Βόλου θα συμμετάσχει στο γενικό σχεδιασμό των εκδηλώσεων για την Επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση σε συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ενώ παράλληλα θα υλοποιήσει και πλήθος εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα, σύμφωνα την ιδιαίτερη πολιτισμική και πολιτιστική παράδοση της πόλης του Βόλου.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» συνεστήθη με απόφαση του Πρωθυπουργού για να υλοποιηθεί συντονισμός του μεγάλου έργου της απόδοσης τιμής για τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας, ενώ πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 12/06/2020 με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή λειτουργίας της Επιτροπής κ. Αθανάσιο Κανταρτζή και τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων από το σύνολο της χώρας, τέθηκαν οι βασικοί άξονες επάνω στους οποίους θα κινηθούν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς και οι οποίοι σε γενικές γραμμές αφορούν, το ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης, την πορεία της Ελλάδας τα 200 χρόνια που ακολούθησαν, τις διεθνείς προσωπικότητας που αναδείχθηκαν από τη χώρα και το έτος 2021 ως μία νέα αφετηρία για το μέλλον της Ελλάδας.

Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου κ. Ανδρέας Ζέρβας, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για την πρόθεση του Δήμου να συμμετάσχει και στο σχεδιασμό των δράσεων, αλλά και σε υπέρ τοπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις που θα προταθούν από την Επιτροπή ή συνεργαζόμενους φορείς της χώρας. Ο κ. Ζέρβας συμπλήρωσε ότι οι προτάσεις του φορέα που εκπροσωπεί βασίζονται στη συνεργασία με τους τοπικούς δημόσιους φορείς, το σύνολο των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης και τον πρώτο λόγο θα έχει το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό, που αποτελεί τον εκφραστή της πολιτισμικής ανάπτυξης του Βόλου. Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει πέραν της διοργάνωσης εκδηλώσεων που θα αναδείξουν την τοπική ιστορία και πορεία, στην ανάδειξη της ανάπτυξης της πόλης ως προς την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, που αποτελούν ζητούμενα της σύγχρονης εποχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει