Συνάντηση Γονέων Τριών Τέκνων “Η Αργώ” με τον Δήμαρχο Ν. Πηλίου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τρίτη 1 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ.του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η Αργω», του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Νικολάου Φουρτούνα και συνεργατών του.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η μάστιγα του δημογραφικού, η οποία ήταν και είναι η βραδιφλεγής βόμβα που απειλεί τα θεμέλια της Πατρίδας μας και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με σοβαρές επιπτώσεις στον πληθυσμό της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων αντάλλαξε απόψεις πάνω στο θέμα αυτό με το Δήμαρχο για τις επιπτώσεις που έχει και στο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Από το Δήμαρχο ζητήθηκε μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, μειώσεις στα τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νοτίου Πηλίου καθώς επίσης και προτεραιότητα στις προσλήψεις μετά και την ψήφιση του Ν.4368/2016 άρθρα 13 και 19.

Το Δ.Σ. επέδωσε στο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου υπόμνημα στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «οι τρίτεκνες οικογένειες δίνουν αυτόν τον αγώνα επιβίωσης συντεταγμένα και δυναμικά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση των οικογενειών, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να προασπίσουν το οικογενειακό τους εισόδημα και ζητά την ουσιαστική συμβολή του Δήμου».

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου  δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν θετικά τα αιτήματα του Συλλόγου «Τριών Τέκνων». Εξήρε επίσης την προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχτούν και να επιλυθούν από το Σύλλογο τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών και υπογράμμισε ότι ο Δήμος έχει τη διάθεση συνεργασίας με το σύλλογο στην κατεύθυνση διοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν τους τρίτεκνους και όχι μόνο.

Επίσης ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος για την συγκέντρωση καπακιών για την αγορά αμαξιδίου για τον Θεοδόση – Σπυρίδων έτσι ώστε να του χαρίσουμε ένα μεγάλο χαμόγελο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει